NIKOLIĆ: INVESTITORI DOBRODOŠLI

Foto: Fonet

ANKARA, 04. februar 2013. (FoNet) – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas, posle razgovora sa predsednikom Turske Abdulahom Gulom, da je Srbija otvorena za investicije iz Turske i dolazak velikih kompanija iz ove zemlje.

Dogovorili smo se kada trgovinska razmena dostigne milijardu evra da ćemo biti delimično zadovoljni, rekao je Nikolić posle sastanka.

On je naglasio da Turska može biti faktor stabilnosti na Balkanu i da će Srbija sarađivati u svakoj akciji koja bude težila tom cilju.

“Kada saberemo vekove, proveli smo ih sukobljavajući se, ratujući jedni protiv drugih, a kakvi smo, veoma slični, ratovali smo do poslednjeg. Sada je vreme da sarađujemo bez ostatka, do poslednjeg atoma”, rekao je Nikolić.

On je istakao da dve zemlje vezuje veliki broj građana Srbije islamske veroispovesti, koji žive ili u Srbiji ili u Turskoj i zajednička želja dve zemlje da postanu članice Evropske unije.

4 komentara

 1. Nadam se da investitorima nije preporucio razgovore sa Predsednikom Vlade?

 2. Najvaznije je smanjenje duga,smanjenje deficita u budzetu,i povecanje nataliteta.
  Porodica u dugovima i bez dece,nema buducnost.Tako je i sa Drzavom.
  Budzet mozete svesti NA NULU,ako sprecite pljacku i ako drzava ima super poresku politiku i da zna da naplati porez.Samo te dve stvari,a obe su u nasim rukama ,u rukama srpske vlasti.

  Druga stvar je natalitet,da Srbi rode drugo i trece dete.
  To je u rukama naroda,opet u nasim rukama.Naravno,tu politiku treba forsirati preko opstina ,tamo gde je natalitet negativan,tim opstinama davati novac,i razne beneficije…za poboljsanje nataliteta.

  Dakle,kljucne stvari su u NASIM RUKAMA.
  I kljucne stvari NE ZAHTEVAJU NICIJE PARE,samo disciplinu i nordijsku odanost institucijama i drzavi.
  Nigde nam nece biti dobro,ako sami ne preduzmemo radikalne promene u svojoj glavi,u svojoj kuci,firmi,drustvu.
  Ne kosta nista,a kao da nas kosta mnogo.

 3. Vodja tih “investitora” Erdogan je rekao da je Bosna Turska provincija…cujete li vi to u Beogradu.Nisu oni dosli investirati,nego da obnove Otomansko carstvo.NATO im je prepustio da okupiraju Balkan,da se malo smire,jer ne mogu da udju u EU.Cilj islama je da okupira ceo svet,a ovaj puta je odluceno da se Evropa osvoji iznutra{veliki gradovi u EU su vec islamska vecina}kroz emigraciju i nartalitet… Preko Balkana im treba koridor, “Zelena transvezala” za transport vojske,oruzja,robe…Mi cemo im u tome puno pomoci.U Sandjaku se vijore samo Turske zastave,a niko ne pomislja u Beogradu da intervenise.

 4. Plaši se “Turaka” i kada darove nose. Prave izreke nikada ne zastarevaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *