NE MOŽE SE TRGOVATI KOSOVOM ZARAD DATUMA

Portparol Demokratske stranke Srbije Petar Petković istakao je danas da aktuelna vlast ne može „da trguje“ sa teritorijom Kosova i Metohije zarad dobijanja datuma za otpočinjanje pregovora sa EU, kao i da bi bila sramna odluka da se zarad datuma ukinu srpske institucije u Pokrajini.

„Upozoravamo vlast da ne može da trguje sa teritorijom Srbije i uništava srpsku državnost na Kosovu i Metohiji i srpske institucije zarad dobijanja datuma, za koji može da se ispostavi da za Srbiju ništa ne znači“, rekao je Petković na konferenciji za novinare u sedištu stranke.

DSS, dodao je Petković, „upozorava“ aktuelnu vlast da bi bila „sramna odluka da Srbija ukine svoje državne institucije na Kosovu i Metohiji zarad dobijanja datuma“, a to bi „predstavljalo pravi slom države, nacionalnu katastrofu i sunovrat državnih i nacionalnih interesa“.

Prema njegovim rečima, od Srbije se traži da uništi svaki trag svoje državnosti na Kosovu i Metohiji, a da za uzvrt dobije datum, što je „jedinstven primer da se od jedne države traži da ukine samu sebe i to na delu svoje teritorije da bi dobila datum“.

Nijedna politička partija koja je učestvovala na prethodnim izborima, prema Petkovićevim rečima, nije govorila o ukidanju srpske države na Kosovu i Metohiji i srpskih državnih institucija.

„Niko od tih partija nije govorio da će trgovati teritorijom Srbije zarad dobijanja datuma, kao što se ni u Rezoluciji, za koju DSS nije glasala, ne pominje da ćemo uništiti srpske institucije na Kosovu zarad datuma“, naglasio je Petković.

Petković je istakao i da su institucije koje se danas nazivaju paralelnim zapravo institucije države Srbije na Kosovu i Metohiji i da bi njihovo ukidanje značilo ukidanje institucija Srbije u južnoj srpskoj pokrajini.

Petković je ocenio i da Srbija u narednih 15 godina sigurno neće postati članica EU, a kako smatra, najrealnije je da Srbija uopšte ni  ne postane članica EU.

„U tom smislu je apsolutno neprihvatljivo u političkom, ekonomskom i moralnom smislu da žrtvujemo svoju teritoriju, državne, ekonomske i nacionalne interese zarad dobijanja datuma“, naglasio je Petković.

Petković je naveo i da se najavljuju investicije iz svih delova sveta, ali da se Srbija „okovala“ za Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju koji „očigledno srpskoj privredi nanosi samo štetu“.

„Niko više i ne govori kako EU pomaže Srbiju, kako Srbija ima ekonomsku korist od saradnje sa EU, a opet vidimo da se zarad datuma najavljuje protivustavno odustajanje od srpske državnosti na Kosovu i Metohiji“, naveo je Petković.

5 komentara

  1. I. de auto-gol je dokaz, da moze ?! Ako je “divide et impera” zapravo, koriscenje najbogomrskije stvari – izazivanja razdora medju bracom, onda treba da nam je jasno o kakvim ‘djacima’ je rec ?!

  2. Gos. Iz DSS od 5 Oktobra pa do danas stalno ste u nekoj nagodbi
    sa ovima ili onima,A Srbija sve slbija,siromašnija i sve MANJA.
    Državo tvornost Kosovo je Srbija: Parola za parolom ONIH I OVIH
    vlada ONOG i OVOG presednika a TAČI nam kriji državu sa OVIM
    I U ONIM vladama. Kakvi smo Srbi Patriote pokazalo se je na
    SRETENJE u Skupštini i kod Spomenika Karađorđu.

  3. Kako nemože, vidiš da može.Kao i sa Vojvodinom, pa sa Sandžakom, a kada prodaju sve što budu mogli trgovaće sa našim životima, mada to već i sada rade.Jer, ako mlad čovek nema posao i nema uslove za život, on nema ni decu ni porodicu,a to znači da mu se zatire porodičpno stablo.I to nije trgovina, to nije genocid? To smo sve mi zamesili sami sebi,? Malo sutra.Nije problem suprotstaviti se Briselu stegnuti kaiš, preorijentisati se na istok, vratiti opljačkano,uložiti pare iz budžeta u poljoprivredu i kanale za navodnjavanje, a ne u birokratiski aparat,treba imati muda i treba imati čojstvo moj serdare i treba nazvati stvari pravim imenom.Koliko mene sećanje služi NATO sile su vodile rat sa Srbijom i otele joj deo teritorije,sećam se bombi i sećam se smrti,sećam se laži i progona, sećam se zla i pakosti sa zapada i prezirem ih iz dna duše . Želim ih što dalje od Srbije i njih i njihove krvave evre. Za kim trčiš Srbine, kome se klanjaš, kome služiš? Zlotvoru koji je pustio da te Turci pregaze i drže kao stoku 5vekova, iako si telom i krvlju štitio isti taj zapad, i u prvom i u drugom ratu si Srbine bio žrtvovan i sada opet.DOKLE?

  4. Dosta vise sa “KONSTATOVANJEM SITUACIJE”!!! UCINITE NESTO!!! “Ovi” i hoce i mogu sve da prodaju! Oni su IZDAJICE najgorega tipa i zapad im je pomogao da se docepaju vlasti da cine to sto cine. UCINITE VI nesto da ih sprijecite…..organizirajte REFERENDUM PROTIV ULASKA SRBIJE U E U . Organizirajte proteste, trazite nove izbore, probudite iz zimskog sna INTELEKTUALCE………i prestanite da otkrivate toplu vodu………….

    • Zorane,nije lako sa Srbima…onaj jadni Arcibald Rajs je dobio infarkt,”ispravljajuci krivu drinu” sa nekom korumpiranom protuvom.
      Eto,pored Tadica,Dacic se namece da postane “ekspert”za resavanje medjunarodnih “zarista”???
      IMA IH JOS U REDU ZA EKSPERTE,TE VRSTE.
      Obecao je da ce da resi “Kosovsko pitanje”?
      Svi oni ce da se “uvezbaju”,na Srbiji!!!
      Posle moze ,zajedno sa Tadicem, da ode u Spaniju,da ubedi spance da priznaju Gibraltar,recimo.
      Da resi “pitanje Gibraltara”?A ono traje,i,nikom nista.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *