Predsednik i vlada usvojili rezoluciju o Kosovu i Metohiji

BEOGRAD, 09. januar 2013. (FoNet) – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da je Vlada Srbije usvojila Predlog rezolucije o osnovama za razgovore sa predstavnicima privremenih institucija u Prištini, čime je, kako je rekao, Srbija pokazala da može da stane jednoglasno iza tog dokumenta.

Ono što danas radimo je minimum onoga što smo mogli pre nekoliko godina i maksimum onoga što bismo mogli kroz nekoliko godina, rekao je Nikolić posle sednice Vlade Srbije. On je izrazio nadu da će poslanici Skupštine Srbije

shvatiti da to nije običan zakon i naglasio da očekuje da i poslanici opozicije podrže rezoluciju. Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da danas usvojen Predlog rezolucije polazi od toga da Srbija neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i da je cilj razgovora sa predstavnicima Prištine organizacija života i vlasti na teritoriji Kosova, koje nije međunarodno priznato. Dačić je, posle sednice Vlade Srbije na kojoj je učestvovao i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, rekao da rezolucijom nije predviđen razgovor o statusu Kosova, već da se predlog tiče kako da srpska zajednica živi u miru, posebno naglašavajući posebnost srpske zajednice u odnosu na centralnu vlast u Prištini. “Naša ideja je da se dođe do konačnog i sveobuhvatnog rešenja, što bi kao krajnji cilj imalo trajni mir i bezbednost na celoj teritoriji Kosova”, rekao je Dačić napominjući da će Srbija nastaviti tehničke razgovore u Briselu.

 

3 komentara

  1. Predlog Rezolucije,u 6 tacaka…
    tacka 1,stav v)”Vlada Republike Srbije se ovlascuje da nastavi sa implementacijom vec postignutih dogovora i sporazuma sa predstavnicima PIS u Pristini.”
    DODATI: …,”osim onih koji nisu u skladu sa Ustavom Republike Srbije”.
    Predsednik Nikolic je naglasavao da ce Srbija postovati dogovoreno,od strane prethodne vlasti,iako sve nije bas na ruku Srbije..”jer je Srbija ozbiljna zemlja”.
    Ja mislim da je narod dao mandat predsedniku Nikolicu,da promeni sve sto ranije nije valjalo,pa i u toj oblasti,i da je upravo to potvrda da je Srbija ozbiljna zemlja.

  2. PUZAJUCA DIPLOMATIJA NA KOLJENIMA ide ravno ka presutnom priznavanju
    fantom drzave KOSOVO, diagonalno suprotno narodnoj volji.

  3. Diagonqalno suprotno narodnoj volji reče ZoranJa u svemu ovome samo to razumem.Neko ,da nekažem ko ,pokušava da nas žedne prevede preko vodeU politici je svašta moguće ali ovakve igre izlaze iz okvira VEĆ VIĐENOG.Po mom uverenju ili UBEĐENJU,glavni problem,ovih rezolucija je Kako dobiti datum,a da se vlasi nedosete.Ovde smo mi građani Srbije postali veći problem nego i šiptari i EU i amerika.Deluje zapanjujuće.Voleo bih da se varam ali sam već dovoljno mator da ME PREVARE.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *