Председник и влада усвојили резолуцију о Косову и Метохији

БЕОГРАД, 09. јануар 2013. (ФоНет) – Председник Србије Томислав Николић изјавио је данас да је Влада Србије усвојила Предлог резолуције о основама за разговоре са представницима привремених институција у Приштини, чиме је, како је рекао, Србија показала да може да стане једногласно иза тог документа.

Оно што данас радимо је минимум онога што смо могли пре неколико година и максимум онога што бисмо могли кроз неколико година, рекао је Николић после седнице Владе Србије. Он је изразио наду да ће посланици Скупштине Србије

схватити да то није обичан закон и нагласио да очекује да и посланици опозиције подрже резолуцију. Премијер Србије Ивица Дачић изјавио је да данас усвојен Предлог резолуције полази од тога да Србија неће признати једнострано проглашену независност Косова и да је циљ разговора са представницима Приштине организација живота и власти на територији Косова, које није међународно признато. Дачић је, после седнице Владе Србије на којој је учествовао и председник Србије Томислав Николић, рекао да резолуцијом није предвиђен разговор о статусу Косова, већ да се предлог тиче како да српска заједница живи у миру, посебно наглашавајући посебност српске заједнице у односу на централну власт у Приштини. “Наша идеја је да се дође до коначног и свеобухватног решења, што би као крајњи циљ имало трајни мир и безбедност на целој територији Косова”, рекао је Дачић напомињући да ће Србија наставити техничке разговоре у Бриселу.

 

3 коментара

  1. Predlog Rezolucije,u 6 tacaka…
    tacka 1,stav v)”Vlada Republike Srbije se ovlascuje da nastavi sa implementacijom vec postignutih dogovora i sporazuma sa predstavnicima PIS u Pristini.”
    DODATI: …,”osim onih koji nisu u skladu sa Ustavom Republike Srbije”.
    Predsednik Nikolic je naglasavao da ce Srbija postovati dogovoreno,od strane prethodne vlasti,iako sve nije bas na ruku Srbije..”jer je Srbija ozbiljna zemlja”.
    Ja mislim da je narod dao mandat predsedniku Nikolicu,da promeni sve sto ranije nije valjalo,pa i u toj oblasti,i da je upravo to potvrda da je Srbija ozbiljna zemlja.

  2. PUZAJUCA DIPLOMATIJA NA KOLJENIMA ide ravno ka presutnom priznavanju
    fantom drzave KOSOVO, diagonalno suprotno narodnoj volji.

  3. Diagonqalno suprotno narodnoj volji reče ZoranJa u svemu ovome samo to razumem.Neko ,da nekažem ko ,pokušava da nas žedne prevede preko vodeU politici je svašta moguće ali ovakve igre izlaze iz okvira VEĆ VIĐENOG.Po mom uverenju ili UBEĐENJU,glavni problem,ovih rezolucija je Kako dobiti datum,a da se vlasi nedosete.Ovde smo mi građani Srbije postali veći problem nego i šiptari i EU i amerika.Deluje zapanjujuće.Voleo bih da se varam ali sam već dovoljno mator da ME PREVARE.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *