DO REŠENJA PRIMENOM PLATFORME

KOSOVSKA MITROVICA, 28. januar 2013. (FoNet) – Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je danas u Kosovskoj Mitrovici da bi najveći deo problema koji postoje u pokrajini bio rešen, ako bi počelo da se razgovara o Platformi za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije. Što pre međunarodna zajednica prihvati da su rešenja navedena u Platformi realnost i mogućnost za trajno, pravedno i održivo rešenje, to pre ćemo sve nesporazume, sumnje i strahove moći da ostavimo iza sebe, rekao je Vulin, navodi se u saopštenju njegovog kabineta. Prema rečima Vulina, međunarodna zajednica i privremene institucije samouprave u Prištini moraju da razumeju da je Srbija progovorila i rekla šta misli i šta traži, a sada je vreme da se svi ostali učesnici opredele prema tome.

Građane u pokrajini, ukazao je Vulin, niko iz Srbije neće primoravati da postanu deo države koju ne žele i ne priznaju. Srbija je ozbiljna država koja će morati da sprovodi i stvari koje joj se ne dopadaju, ali ne mora da uvodi bilo koga drugog u tuđi pravni, ekonomski i poreski sistem, rekao je Vulin.

2 komentara

  1. Sasvim konfuzan i nejasan stav.Prazna i zbunjujuca poruka.Koga drugoga bi to Srbija trebala da uvodi u tudji pravni sistem? Nije li on vec podelio Srbe na one na Kosovu i one u Srbiji? Naziva ih gradjanima pokrajine,koji zive u drzavi koju ne priznaju.Kosovo je pokrajina Srbije, a ima tudji sistem.A Srbija je ozbiljna drzava ?!
    I zato ce sprovesti stvari koje joj se ne dopadaju!!!
    Ne cude me izjave ovog gospodina u crnom.Cudi me kako sve ovo ostaje nekaznjeno i vec danima dobija prostor u medijumima.

    • Dragi Dragane, kao da propuštaš najvažniju stvar. Prvo ljudi, onda zemlja.Sigurno se ni srpskoj vojsci nije onomad dopalo povlačenje iz Srbije, preko Albanije do Krfa. Osta nejač nebranjena. Ali, nisu otišli da bi ostavili, već da bi se vratili. Na nama je da se i mi vratimo…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *