ДО РЕШЕЊА ПРИМЕНОМ ПЛАТФОРМЕ

КОСОВСКА МИТРОВИЦА, 28. јануар 2013. (ФоНет) – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин изјавио је данас у Косовској Митровици да би највећи део проблема који постоје у покрајини био решен, ако би почело да се разговара о Платформи за Косово и Метохију Владе Србије. Што пре међународна заједница прихвати да су решења наведена у Платформи реалност и могућност за трајно, правeдно и одрживо решење, то пре ћемо све неспоразуме, сумње и страхове моћи да оставимо иза себе, рекао је Вулин, наводи се у саопштењу његовог кабинета. Према речима Вулина, међународна заједница и привремене институције самоуправе у Приштини морају да разумеју да је Србија проговорила и рекла шта мисли и шта тражи, а сада је време да се сви остали учесници определе према томе.

Грађане у покрајини, указао је Вулин, нико из Србије неће приморавати да постану део државе коју не желе и не признају. Србија је озбиљна држава која ће морати да спроводи и ствари које јој се не допадају, али не мора да уводи било кога другог у туђи правни, економски и порески систем, рекао је Вулин.

2 коментара

  1. Sasvim konfuzan i nejasan stav.Prazna i zbunjujuca poruka.Koga drugoga bi to Srbija trebala da uvodi u tudji pravni sistem? Nije li on vec podelio Srbe na one na Kosovu i one u Srbiji? Naziva ih gradjanima pokrajine,koji zive u drzavi koju ne priznaju.Kosovo je pokrajina Srbije, a ima tudji sistem.A Srbija je ozbiljna drzava ?!
    I zato ce sprovesti stvari koje joj se ne dopadaju!!!
    Ne cude me izjave ovog gospodina u crnom.Cudi me kako sve ovo ostaje nekaznjeno i vec danima dobija prostor u medijumima.

    • Драги Драгане, као да пропушташ најважнију ствар. Прво људи, онда земља.Сигурно се ни српској војсци није ономад допало повлачење из Србије, преко Албаније до Крфа. Оста нејач небрањена. Али, нису отишли да би оставили, већ да би се вратили. На нама је да се и ми вратимо…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *