SEVER KOSOVA ENTITET?

BEOGRAD, 18. decembar 2012. (FoNet) – U središtu platforme koju će predstaviti predsednik Srbije Tomislav Nikolić nalazi se status severa Kosova, a kako Novosti saznaju nezvanično, tražiće se neka vrsta entiteta, poput Republike Srpske. Ovaj dokument dobio je punu podršku lidera vladajućih stranaka na nedeljnom sastanku u vili ”Bokeljka”, piše list i dodaje da o njemu treba da se izjasne poslanički klubovi, Srbi sa Kosova i Metohije i Skupština Srbije. Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao ovaj list, Srbija bi trebalo da se bori za što šira statusna i formalna prava sunarodnika na KiM. Ideja je da sever dobije  najširu moguću teritorijalnu, suštinsku autonomiju i da bude neka vrsta entiteta, poput, Republike Srpske. U praksi, tamo više ne bi bile institucije Srbije, već srpske autonomije. Taj predlog biće tema za raspravu sa međunarodnom zajednicom. Ali, platforma će se, takođe, pozivati i na Ustav Srbije, jer Beograd ni pod kojim uslovima neće priznavati nezavisnost kosovske države. Ovakvim pristupom brani se glavni cilj – da se što više olakša svakodnevni život naših sunarodnika, a da, istovremeno, oni ne budu striktno vezani za institucije u Prištini, pišu Novosti.

6 komentara

  1. Svaki kredit koji je Srbija dobila od EU i MMF je propracen politickim uslovima i ucenjivanjima,a nijedan koji je dobila od Rusije ili Kine nije bio sa uslovima ili ucenama!Zar to ne govori ovoj nakaradnoj nazovi vlasti u Srbiji nista?Meni govori sve i jos po nesto preko toga sve!Da su nas Rusi ili Kinezi politicki ucenjivali uz davanje kredita zuti kartel bi to jedva docekao i na sva zvona objavio!Na srecu srpskog naroda BT i zuti kartel su samo mracna uspomena i proslost Srbije i srpskog naroda!Nikakav entitet ne treba traziti nego prekinuti pregovore sa teroristima i njihovim zapadnjackim okupatorima i cekati priliku,koja ce neminovno doci!Prekinuti odnose sa Hadom,tom sprdnjom od nazovi suda,kao i pregovore o clanstvu u cetvrtom rajhu!

    • Ovo je veleizdaja ko vrata!
      Traže status ” severnog Kosmeta” kao status R.Srpske u BIH, što znači da bi taj entitet bio nekakvoj tvorevini “Kosova”, što je nečuveno drzak izdajbnički predlog kvislinške vlasti.

      Tačno Zorbas, MMF i EU ucenjuju daju kredite sa nepovoljnim uslovima, otimaju deo zemlje, a Kina i Rusija i mnogi drugi ne ucenjuju, hoće partnersku saradnju,… ali kvislinzi rade po naređenju.
      Drugo, ovaj režim i hapšenja vrši izgleda samo da bi zamaglili sutuaciju na Kosmetu,,da bi zamaglili tešku ekonomsku situaciju, i neviđen pad proizvodnj, neviđen rast nezaposlenosti,….pa ovo je opasno po narod i državu.

      Rade kao žutaći ( skoro do detalja i gore), ekonomiju vodi destruktor i mafija ilopovi i džukci-političari, i neko očekuje boljitak, pobogu!

      Srbijom vladaju “korisni idioti”,mafija, i kvislinzi.
      Narode probudi se, trgnimo se, ovo ne ide na dobro, ulazimo u začaran krug……

  2. Kosmet je okupirana zemlja i tako ga treba posmatrati.Okupatoru to treba dati do znanja.Okupiranu zemlju ce Srbija povratiti jednog dana,ali ovaj put koji je izabrala vlada sa predsednikom na celu je gola izdaja(voleo bih da se varam).Ako u Srbiji ima oko milion izbeglica, primicemo i ove sa Kosmeta pa kako nam bude.DOCICE VREME I TO USKORO DA SE SVI SRBI VRATE NA SVOJA OGNJISTA.Jedini uslov je da se Srbija kao i u dva prethodna rata nadje na pravoj strani.Zapad i VATIKAN to sigurno nisu.

  3. Albancima treba dati “entitet”!!!!!
    Zahtjevati od OUN-a da RUSKA vojska bude garant mira za Sjever KOSMETA!!
    REFERENDUM za ulazak u EUROPSKU UNIJU i NATO pa neka narod odluci,a poslije referenduma STVARNO – ISKRENO – TEMELJITO promjeniti politiku zemlje trasiranu od strane ZUTOG KARTELA!!!!

  4. Svaka vest sa Kosova je tuzna.
    Kao jedna vrsta sahrane,bliske nam osobe.
    Danas je u Hrvatskoj, Srba ispod 5%,u Federaciji BiH,gde je okupirana cela jedna 99,9% srpska teritorija,od Kupresa,Grahova,Drvara,Petrovca,do Hasana Branka Copica u Podgrmecu(RS)…,Srba je ispod 5%…na Kosovu Srba je ispod 5%…
    Kada “ostalih”,bolje receno,Srba,ima ispod 5%,racuna se da je Zemlja “etnicki cista”…nema bojazni za nekim vecim nemirima i etnickim sukobima…
    Lici na “konacno resenje”.Ili to i jeste.
    Lici na neki recept,za novorodjene Drzave na Balkanu.
    Ispada da je to po “evropskim standardima”…kada je Srba ispod 5%,Zemlja bivse Jugoslavije, je “ispunila” glavni uslov za EU.
    Nema toga zlocina koji oni mogu napraviti,da to “njihovi” iz Brisela,ne mogu oprostiti i u slavlje pretvoriti…
    Svaki zlocin nad Srbima se slavi,svako oslobadjanje od zlocina nad Srbima se slavi…eto novih “blagdana”za gradjane i crkve tih patuljastih drzavica,eto “blagdana” koji ce zaseniti slavu i samog Bozica i Uskrsa…
    Eto “blagdana” za hrvatskog “covijeka”,eto “blagdana” za “bosnjaka”,eto blagdana za “kosovskog” albanca,ustvari Albanca.
    Te novorodjene drzavice,sa manje od 5% Srba… zapravo nemaju oca i majku ,vec automatski po rodjenju,idu u “evropsko prihvatiliste”.
    Ne znam hoce li Srbiji traziti da se odrekne svih srpskih entiteta i obe srpske Pokrajine…ali znam da ce im uvek smetati da budemo Srbi 100%,u sopstvenoj kozi.
    A odricanje od toga,bice zadnji uslov?!

  5. Alo, Idioti, od politicara! Kosovo je Srbija! Kakvi entiteti i gluposti! To je izdaja!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *