SA PROTESTA U JARINJU:DA OSTANEMO DEO SRBIJE

Foto: TV Most

Okupljenim građanima koji od jutros protestvuju na mestu gde se grade objekti za primenu Sporazuma o integrisanom upravljanju prelazima obratili su se čelnici lokalnih samouprava iz četiri Opštine sa severa Kosova i uputili poruke da će narod protestvovati sve dok ne dobje garancije da neće biti granice između Kosova i centralne Srbije.

Predsednik Opštine Zubin Potok Slaviša Ristić podsetio je da „je sinoć Dejan Pavićević objašnjavao srpskom narodu da će sve isto biti samo da će se dve strane približiti“.
„Nije računao na nas i na ovaj narod, neka se približe mi ih čekamo, rekao je Ristić i dodao“da na ovom parčetu svete srpske zemlje, koju sve tri strane koriste i pokušavaju da naprave granicu što im narod neće dozvoliti“.
Ristić je rekao da „srpski domaćin nikada nije prodavao zemlju i kuću da bi ishranio porodicu već ju je obrađivao i hranio je „.
On je poručio Beogradu i Srbiji da“građani neće odustati, ne zato što su velike patriote već zato što drugog izbora nemaju“.
„Mi čuvamo svoju decu i porodice , odustajanjem od kosovske zemlje treba da znaju da odustaju od srpskog naroda. Rekao je on i dodao da su i Srbi sa Kosova deo istog naroda i to žele da ostanu.
Ristić je istakao „da ako mo 4745 dama opstajali i borili se do 10. decembra moramo svi da ostanemo ovde pa da vidimo na toj vagi šta je preče datum za neka pregovore ili sudbina celog srpskog naroda.
Predsednik Optine Zvečan Dragiša Milović je ponovio da narod neće granicu između dva dela Srbije i dodao da je dogovor sa poslednjeg sastanka u kabinetu predsednika države da se narodu kaže istina o Sporazumima postignutim u Briselu.
I potpresednici Opštine Leposavić i Kosovska Mitrovica Radoš Mihajlović i Momir Kasalović pozvali su na slogu i jedinstvo srpskog naroda i pozvali predstavnika vlasti i crkve da se na mestu gde građani od jutros protestuju obrate narodu i kažu da nće biti granice između dva dela iste države Srbije.
Na Jarinju je mirno a okupljen je veliki broj građana.

Izvor: TV Most

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *