SRBIJA GLAVOM VODI POLITIKU

BEOGRAD, 21. novembar 2012. (FoNet) – Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da ima dovoljno razloga da se predstojeći razgovor sa Prištinom odloži ili otkaže, ali se time ništa ne dobija, i poručio da Srbija “glavom vodi politiku”, koja će imati pozitivne efekte.

Mi u tim razgovorima ne činimo nikome ništa, mi to radimo za sebe, rekao je Dačić, odgovarajući na pitanje novinara da li bi eventualna oslobađajuća presuda za Ramuša Haradinaja mogla da ugrozi razgovore s Prištinom.

Dačić je ukazao da je u nedavnom razgovoru sa visokom predstvanicom EU Ketrin Ešton ocenio da razvoj događaja u regionu ide unazad, ali je naglasio da Srbija “glavom vodi politiku”, koja će imati pozitivne efekte.

On je ponovio da ne može niko da ne bude odgovoran za zločine nad Srbima u Hrvatskoj.

Govoreći o slučaju Agrobanka, Dačić je naglasio da je to samo jedan od postupaka koji se vode i da će istraga biti nastavljena. Nema ograničenja da li će neki predmet biti rađen ili ne, naglasio je Dačić, koji prisustvuje konferenciji “Antikorupcijski forum Srbije”.

Na pitanje da li će firme Miroslava Miškovića eventualno biti pod istragom, on je odgovorio da hoće, ako za to bude razloga i dokaza da je reč o nekom krivičnom delu. Takođe je podsetio da je i potpredsednik Vlade pominjao neke predmete sa spiska koji bi trebalo ispitati.

Nadležni su dobili materijale od Saveta za borbu protiv korupcije u kojima se govori i o privatizaciji nekih poljoprivrednih kombinata, dodao je Dačić i podsetio da već godinama postoje priče da je to mehanizam za otimanje zemlje.

Dačić je, povodom informacije da se u centru Preševa nalazi spomenik borcima “Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe”, ocenio da je to nedopustiva provokacija.

On smatra da bi država morala da reaguje, ali ukazuje da to može da bude bezbednosni problem. To ne sme tu da se nalazi, bolje sami da ga uklone, poručio je Dačić.

On je izrazio žaljenje zbog oslobađanja nekih okrivljenih u akciji “Balkanski ratnik” u Sloveniji i ocenio da je to bila “dobro koordinisana međunarodna akcija”. Niko nije suštinski osporio dokaze, već način na koji su oni prikljupljeni, objasnio je Dačić. Povodom afere prisluškivanja, on je rekao da istragu vode tuližalštvo i Unurašnja kontrola MUP.

12 komentara

  1. Da,da,vodite vi glavom politiku koju nam ledja placaju!Eeee,moj Dacicu!Sve vam je rekao Milosevic kako ce da bude,kako i jeste,a vi opet politiku snishodljivosti vodite kao zuti kartel!

  2. a ‘evroentuzijam’ je vrsta opsesije, koji “glavu” cini prilicno ‘ludom’ ?! A zbog svakog ‘ludila’ “glave” (vodja) strada ceo narod ?!

  3. Velika vecina ” nasih ” politicara kako danas tako i u blizoj ili daljoj proslosti prvenstveno pokazuje sposobnost da savoje cenjeno dupe ‘uglavi u fotelju “…!Oni onda pokazuju i “neverovatne vestine ” kako da ostanu na funkciji i pri tom se koriste sa svim i svacim a ni izdaja im nije strana …! ? U trenutcima kada stvarno treba da se odradi onaj pravi drzavnicki posao…onda se vrlo brzo pokaze da su oni ” dupe-glava ” za visoku politiku …! Posledice toga svi mi osecamo…! ?

  4. Zaista sam “odusevljen” izjavom premijera i “iskusnog” pregovaraca i politicara gospodina Dacica. Dakle, Dacic danas izjavi da “Srbija glavom vodi politiku koja ce imati pozitivne efekte”. Gospodine Dacicu,jeste da glavom vodite Srbiju ali bez mozga u tim vasim glavama. Jer da ste iole malo ukljucili mozak,prvo razgovor ne bi trebao da se nastavi bez prisustva SB UN u kome su Rusija,Kina,Indija… U razgovoru sa Tacijem i prestavnicom EU gospodjom Eston u kome licno ucestvujete nigde ne spominjete rezoluciju 1244,a ona bi tebala da bude osnov za dalje razgovore i pregovore (a tamo pise da je KiM sastavni deo teritorije Srbije),nego ste nastavili tamo gde su vasi predhodnici iz Tadiceve bosovske familije stali posle poraza na izborima a vi ih zamenili. Znate odlicno da je ta EU i Amerika priznala tzv.nezavisno Kosovo, koje je Taci usvojio, a vi i dalje sa istima u pregovore i to o teritorijalnom inetgritetu Kosova,veoma vaznom pitanju, a prilazak tom pitanju samo glavom ali bez mozga. I sta posle ocekivati, nego izjave i kurazenje onog monstruma Tacija da ako ne pristanate na to sto vam se nudi “od Srbije ce ostati samo beogradski pasaluk”. Te njegove izjave cujete,ali mozak ne reaguje,radi samo glava, i zato dalje nastavljate sa pregovorima. E rad ovakvih glava vas politicara, kostace glave cele Srbije. Zar ne vidite kako reaguje javno mnjenje,na taj vas sunovrat i po svaku cenu lizanje i udvaranje zarad pristupnice u EU a za koju narod nije a niti ce nas oni primiti u to drustvance. Narod severnog dela KiM se sam organizuje i suprostavlja koliko moze protiv ovih utvara,a vas tamo ima samo kada su izbori. Politiku koju vodite je toliko ponizavajuca i sramna,da takva nije vodjena ni za vreme osmanlijskog carstva. Zato vas i toliko postuju da je haski sud (a to je sud ovih pregovaraca sa vama)pustio na slobodu ratne zlocince iz Hrvatske,ali pustice zasigurno i onog monstruma Haradinaja. E to se zove omalovazavanje prvo vas koji nas vodite,pa onda sa vama i ceo narod i Srbiju. Narod samo pita sto bezite od Putina i Ruske federacije. Pa dokle vise,samo vas posmatramo.

  5. SRBIJA GLAVOM VODI POLITIKU -BRISELSKOM I WASINGTONSKOM GLAVOM, NIKAKO SRPSKOM GLAVOM – stoga je i rezultat takav kakav je…….Dacic je mnogo pametniji kada suti…….

  6. Pitanje šta je u toj glavi zamišljeno,dali klečanje pred vratima
    Brisela ili Stati Mirno i raportirati Srbija se dosta saginjala
    ima prijatelje na drugoj strani koji nas ne teraju da klečimo.

    • Radosave,da bi to rekao ovim zlotvorima iz EU i amerike potreban je muskarac koji ima medju nogama ono sto ga razlikuje od zene!A mi takvoga politikanta u Srbiji nemamo na vlasti!One koji su bili takvi poslali su bistroumni Srbi u Hag!

  7. Gos, ZORBAS i gospodo . Da bisttra glava sa bistrog izvora vodi
    bistru politiku za iteres naroda Srpskog. U kafani uz daire nema
    bistre politike tu smrdi na dim i kockarski astal gde pomažu obznaćene golih dekoltea da bi pokazale protivniku kartu. Na to
    se svodi politika NATO IMPERIJE SA OSTATCIMA ŽUTOG KARTELA.

  8. Pa nije valjda da smo toiko naivni. Pa naravno da Dacic mora da radi ono sto mu narede oni koji su ga doveli na vlast. Zar ste zaboravili da je EU cestiala Nikolicu pre nego sto su objavljeni rezultati.
    Sad zakljucite zasto se ide u sprovodjenje sporazuma Tahiri – Stefanovic pre nego sto se ratifikuju u skupstini Srbije.

    Ako ovo razumete svi naredni pokreti vlade ce vam biti jasni i nista vas nece vise iznenaditi.

    Pa na kraju krajeva zuti su se debelo omastili pa i ovi sada hoce da pokupe po koju crkavicu.

  9. Mislim na ostatke komunističke ideologije koja je imala plodno
    polje u Srbiji.Nezaboravite da je Milošević pomagao generale u
    Rusiji da povrate truli komunizam. Ko mu je bio verni sluga niko
    drugi nego predsednik SPS.

  10. Vremenska distanca nam daje za pravo da smatramo:
    – 1945. je izvršena hrvatska komunistička okupacija Srbije čiju udarnu pesnicu su, u velikoj većini, činili zabludeli i ostrašćeni Srbi,
    – pogubljena, proterana i opljačkana je srpska ekonomska, industrijska, kulturna i duhovna elita,
    – srpskom etnosu je hrvatska komunistička okupaciona vlast, vojnim i policijskim terorom, nametnula sluganstvo i pokornost koju je održavala decenijama,
    – devedesetih godina započelo je, od strane dece i unuka komunističkih okupatora, finalno razvaljivanje i pljačkanje Srbije, koje još uvek traje,

    “Komunisti su srpstvu došli glave, a videćete šta će mu njhova deca raditi”, reči su mog pradede koje mi je preneo otac.

  11. Gos, Danilo lepo reče hrvatska komunistčka okupacija TAČNO. ALI
    sa Srbima partizanskim borcima,sećamo se zavirivanje u lonac šta
    se kuvalo kod domaćina znam pamtim kad su mi oca otrali u zatvor
    jer nij hteo u kolhoz.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *