Tomislav Nikolić – SKANDALOZNA POLITIČKA PRESUDA

BEOGRAD, 16. novembar 2012. (FoNet) – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenio je danas da je skandalozna odluka Apelacionog veća Haškog tribunala da oslobodi Antu Gotovinu i Mladena Markača od krivice za progon srpskog stanovništva iz Kninske Krajine 1995. godine i da je “sada sasvim jasno da je Tribunal doneo političku, a ne pravnu odluku”.

Ako je do sada bilo razloga da verujemo onima koji su tvrdili da je Haški tribunal neutralan, pravičan i nešto više od suda Srbiji i srpskom narodu, najnovijom odlukom o oslobađanju ratnih zločinaca je to demantovano, istakao je Nikolić u pisanoj izjavi.

On je upozorio da današnja odluka Haškog tribunala neće doprineti stabilizaciji situacije u regionu i da će otvoriti stare rane, a Srbe u Hrvatskoj, mali broj njih koji je ostao tamo da živi, staviti u poziciju krivaca nad kojima i dalje svako može nekažnjeno da sprovodi svoju “pravdu”.

Nikolić je podsetio da je tokom operacije Oluja proterano više od 220.000 Srba i ubijeno na hiljade nenaoružanih muškaraca, žena i dece i upitao: “Ko je za to kriv?”

Odlukom Haškog tribunala Hrvatska može legitimno da slavi najveći pogrom u svetu posle Drugog svetskog rata, istakao je Nikolić i dodao da je Hrvatska država, koja ne dozvoljava ni porodicama nestalih Srba da utvrde gde se nalaze tela njihovih najmilijih.

Srpski narod je u novijoj istoriji bio žrtva genocida, najsurovijih zločina, progona i mučenja, a Srbi žigosani kao zločinci koji treba da se stide i ćute. To je paradoks koji više ne sme da se ponovi, poručio je Nikolić, navodi se u saopštenju iz Pres službe Presednika Srbije.

11 komentara

  1. Sta je predsednice,nisi kao znao,je li?Hahahahahahaha….!!Mnogim Srbima ni ovo nece biti dovoljno da shvate sav apsurd tog sprdista od sudista!I opet ce da nas guraju u bratstvo i jedinstvo,kojeg sada nazivaju “regionalna saradnja”!U EU po svaku cenu!Neka “bistra” glava ce reci kako ovo sprdiste od sudista nema veze sa EU!Ima,ima veze i te kako!Nego za glupendre naravno nema nista veze!

  2. A sada sledi isplata nekoliko miliona evrica za “nezakoniti pritvor”!Svaka cast hrvatima,tako se brani svoj narod i svoja zemlja! Eto primera LDP,zutom kartelu,a i Kostunici koji poslase onoliko srpskih generala,politicara u to sprdiste od sudista! A ti predsednice samo i dalje kao papagaj o EU,to ce da nas “spasi” ako ista!Eeee tuuuugooooo i jadu!!Ostali nasi politikanti ce sada kako su iznenadjeni,kako je presuda skandalozna,kao da to mi nismo vec unapred znali!E jadni Srbi,dok se opamete prodje voz!

  3. Gospodine Predsedniče na VAMA je sada da donesete oluku u ineresu
    SRBIJE I prognanih, ubijenih,zaklanih,spaljenih SRPSKIH KRAJINA
    JEDINA PRAVILNA ODLUKA PREKID SVIH KOTAKATA SA HAGOM I EU. Odluka
    Haga vređa svakog Srbina do Srži.Zapad je Licemeran VALJDA VAM JE
    SADA JASNO. ZAPAD JE SRBE ISKLJUČIO IZ svoje interesne sfere.
    NAŠ JEDINI SPAS JE ČVSTA VEZA SA RUSIJOM.

  4. Otvoreno pismo Tomislavu Nikoliću

    Poštovani gospodine Nikoliću,

    Molim Vas da pročitate članak Ratka Dmitrovića: https://www.pecat.co.rs/2010/10/ratko-dmitrovic-prica-o-milosevicu-kao-sotoni-vuce-srbiju-u-ambis/ i da ga prosledite svim članovima vlade. Ako ne počnete da radite na rušenju tog stereotipa, nećete nikad srušiti ni onaj o Srebrenici, ni o “udruženom zločinačkom poduhvatu”, niti bilo koji drugi. Pročitajte naročito ovu rečenicu: Nema tog Srbina koji može da odbrani i pokrene Srbiju i Srbe slažući se sa ocenama da je Slobodan Milošević bio sotona, monstrum, satrap krvavih ruku, balkanski kasapin, masovni ubica, ekskluzivni krivac za sve što se događalo na prostoru bivše države…
    Bez obzira na to ko bio na vlasti u Srbiji, i kako god da se zove, ako pristane na gore iznete ocene o Miloševiću – dolazile te ocene sa eks-ju prostora ili sa Zapada, svejedno je – nema ni delić šanse da učini nešto dobro i pozitivno za Srbiju.
    Dok ne ispravite zvanično mišljenje da je sevap za ceo svet bio što je Milošević skinut sa vlasti, pljuvaće nas i šamarati kao ovo sad.

  5. Olivera Petrović

    Ja još uvek ne razumem zašto je Koštunica pozvao srpski narod da glasa za Nikolića koji se nadmeće sa Tadićem u zakletvama da ne skrene sa evropskog puta. Neka samo nastavi u tom pravcu a srpsku državu, ovo što je od nje ostalo, ne vuče u propast u koju srlja. Zaista bi bilo časnije za srpski narod da živi pod okupacijom nego da ima demokratski izabranu izdajničku vlast.

  6. Dobro jutro Kolombo,o kojoj presudi govoris.Ne obmanjuj narod covece.Nema tu nikakve presude,radi se o aktu osovina zla,SAD,V.Britanije i Njemacke koje kriju svoja zverstva na balkanskim prostorima.Radi se o kontinuitetu zla,pljacki i krvi koje treba legitimisati a ne ponizno slediti belosvetske ubice.

  7. Ovo je najbolje sto se SRBIJI u ovom momentu moglo dogditi. Obzirom da se SRBIJA nalazi na putu prema provaliji zvanoj E.U i ocigledno je spremna dati sve(naravno i KOSMET ) da bi se doslo do cilja.U tom “priblizavanju” ka EU davajuci dio po dio teritorija NESTATI CE SRBIJA kao DRZAVA. Kojim drzavama bi pripadali ljudi koji zive na teritoiji sadasnje SRBIJE , nije vise ni bitno!
    Ukoliko ovakva odluka HASKOG KAZAMATA ne otrezni (ne opasulji ) politicki vrh drzave SRBIJE……………..ili ukoliko sam narod ne zaustavi svoje NAVODNE vodje i predstavnike , na bezalternativnom putu, sasvim je u redu da SRBIJA NESTANE !! Ovo je velika sansa ………..da jedna velika sudska nepravda, na kraju ipak donese VELIKU KORIST I DUGO OCEKIVANI PREOKRET NA PUTU KA SPASU SRBIJE!!!

  8. znam da svakog od nas dusa boli zbog ovoga sto nam rade, ali verujte nije to najstasnije sto nam se desilo. najstrasnije je to sto mnogi od nas pocinju da zaboravljaju ko smo i sta smo i sta smo sve prosli do sada. ocuvajmo veru, istoriju i tradiciju i ojacajmo srpski identitet pa ce posle nekog vremena sve doci na svoje mesto. ima boga, verujmo u njega i u nas srpski narod

    • Nama i treba da se desavaju ovakve stvari,jer zaboravljamo brzo!Isto tako smo zaboravili mnogo brzo sta nam je Seselj govorio o svemu ovome,a mi ne nego ostavismo Seselja i Radikale i narod podje za Nikolicem!Pa dobro,eto vam ga i Nikolic i svi ostali!A i Milosevic je govorio isto tako,ali uzalud kada nema kome!Srpski neprijatelji nisu promenili niti stranu,niti ponasanje,niti namere,ali su zato Srbi promenili stranku,pa srljaju iz jedne u drugu,a neprijatelji im se samo smeju i omalovazavaju!Tako nama i treba!Nas narod je mnogo prevrtljiv,a to se najbolje vidi po politikantima koje je taj narod izrodio!

  9. Toma sad treba da raspise referendum za ulazak u EU. Ako narod glasa protiv odmah zakret u levo i dovidjenja drugovi.Ako narod ipak glasa za EU onda neka mu bude.

  10. Gospodine Nikolicu,dok si bio nacelu SRS sve najgore si govorio o tom haskom tribunalu,da je iskljucivo nametnut za sudjenje srbima.Cak si sa Vucicem isao da stitis pojednice (Sljivancanin) od hapsenja. Od kad si napustio kuma Seselja i stvorio svoju stranku zvanu SNS,poceo si sasvim drugacije da se ponasas,hvaleci EU i Ameriku kao spasioce nase i gurajuci srpski narod i srbiju u tu torevinu, na svoju ruku, iako ocigledno EU nas nece prihvatiti nikad. Kome se sada udvarate i zbog cega menjate stavove koji su bili izuzetno patriotski. Zasto nastavljate istu politiku vaseg predhodnika Tadica,izlazite u susret nasim neprijateljima,umesto da se okrenete Rusiji koja od vas trazi samo jedan jedini uslov,da ne priznate nezavisnost KiM. Zasto niste saopstili narodu sta su predhodnici sve potpisali sa tzv.Kosovo,to ste uostalom i obecali,pa naglo ucutali.Zasto pregovore o tzv.Kosovo vodite bez prisustva Rusije, sto je izbegavate. A sto se tice sudjenja u hagu pa to je svima jasno da se tamo sudi samo srpskom narodu. I sta sad neke izjave dajete,umesto da odmah prekinete sve pregpovore sa EU i Pristinom oko statusa tzv.Kosova. Taj haski sud je oslobodio i ubicu Haradinaja,i tad se Tadic kao nasao u cudu,a nastavio po starom kao poslusnik. I sta na kraju reci,posebno kada se neko javi iz DSS-a da iznosi nepravdu haskog suda,a taj isti Kostunica je mnoge nase generale poslao tamo i utamnicio ih,a za razliku od toga pustio iz zatvora sve albanske ubice,koji su pravosnazno osudjeni na mnogo godina robije,po necijem naredjenju sa istog tog zapada,a da za takvre usluge nije dobio ama bas nista,naprotiv mnogo je Srbija izgubila. Nista se nesme zaboravljati. I na kraju Milosevic je izrucen zbog para,zna Ceda koliko je njemu pripalo od toga, a Seselju sramno sudjenje traje vise od 10 godina,utamnicen a i sami tuzioci i sudije neznaju zasto i nemogu mu izreci jos uvek tu sramnu presudu. Iz ljudskih razloga trebao si napomenuti i to Seseljevo istorijsko sudjenje i proganjanje nizasta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *