Podrška Mađarske evropskom putu Srbije

BUDIMPEŠTA 13. novembar (Tanjug) – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se danas u Budimpešti sa mađarskim predsednikom Janošom Aderom, u okviru zvanične dvodnevne posete Mađarskoj.
Mađarski premijer Viktor Orban poručio je predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da je zvanična Budimpešta opredeljena za to da pruža podršku naporima Srbije za clanstvo u EU, rekao je za MTI portparol premijera Bertalan Havasi.
Nikolić od juče boravi u poseti Mađarskoj, a sa premijerom Orbanom je sinoć imao neformalnu večeru.
Prema rečim Havasija, Orban i Nikolić su se složili da odnosi dveju zemalja imaju strateški značaj i da će uložiti zajedničke napore u cilju dalje saradnje.
Imeđu ostalog, Orban i Nikolić se složili i da je potrebno doneti regulativu koja će omogućiti jačanje pogranične saradnje.
Nikolić se sastao danas u Budimpešti sa mađarskim predsednikom Janošom Aderom.
Domaćin je predsednika Srbije dočekao uz najviše državne počasti, ispred Palate Šandor u Budimu, a Nikolić i Ader će se posle sastanka obratiti novinarima, i potom imati radni ručak.
Predsednik Nikolić danas će se sastati i sa predsednikom mađarskog parlamenta Laslom Koverom i predstavnicima srpske nacionalne manjine.
U okviru susreta sa srpskom nacionalnom zajednicom u Budimpešti, predsednik Nikolić će popodne posetiti srpsko obdanište, osnovnu školu, đački dom i gimnaziju “Nikola Tesla”, kao i Zemaljsku srpsku samoupravu, srpsku pravoslavnu crkvu u Budimpešti i Srpski kulturni i dokumentacioni centar.
Nikolić je jutros položio venac na spomenik na Trgu heroja u Budimpešti.

4 komentara

  1. Ta fora o clanstvu u EU i razgovori i ugovori sa Rusijom nece vam proci,jer jedno sa drugim nece ici nikako!Ako bude Srbija clan EU jednu cackalicu nece moci uvesti u Srbiju bez dozvole Brisela i reketa iz Brisela!I ne znam zbog cega ovolika galama od predsednika kad mu narod ne zeli u EU?On je kao “lepi” Bota poceo sa ovom evropom!!Svasta!!

  2. citaj: ‘podrska’ – daljoj dezintegraciji Srbije ??!

  3. Posle izbora trk u Rusiju Vučić uGermaniju Dačić u Brisel i dobismo obaveštenje da se svi problemi sa Šiptarima uspešno privode kraju KAKO:!!?? Predaja,Izdaja, Kooperacija na kojoj osnovi to Srbi neznaju ali osećaju da OVAJ TROJAC trči isti
    KRUG koji vodi u nestanak srpskog nacionalnog dostojanstva to je to. Nije lako TROJCU vaditi kestenje jer nemaju MAŠICE.

  4. Ima li jos koji NIS da se proda?Recimo Grmanima,Amerima,Rusima,makar EPS.Recimo.Pa u Jevropu u gacama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *