Kfor i Euleks brane Srbe od Rosu

Pripadnici Kfora i Euleksa sprečavaju specijalnu jedinicu Rosu da uđe u naselje Brđani u severnom delu Kosovske Mitrovice gde Srbi protestuju zbog gradnje albanskih kuća. U multietničkom naselju Brđani jutros se okupio veći broj građana kako bi izrazio protest zbog nastavka izgradnje kuća za Albance koji u tom delu grada nikada nisu živeli. Zbog napete situacije u Kosovskoj Mitrovici se oglasila i sirena za uzbunu.

Kosovski specijalci iz jedinice Rosu blokirani su kod sela Suvi Do u blizini Kosovske Mitrovice, na putu koji vodi ka etnički mešovitom naselju Brđani, prenose prištinski elektronski mediji. Tim povodom nešto posle 12 u gradu na Ibru oglasile su se sirene što je izvalao zbarinutost zbog situacije u Brđanima, koja je veoma napeta. Veće grupe Srba iz Mitrovice krenule su potom prema Suvom Dolu i Brđanu. Srbi u Brđanima navode da izgradnja 172 kuće za Albance koji nisu živeli u tom naselju za cilj ima promenu etničke strukture stanovništva i etničko čišćenje tog dela Kosovske Mitrovice. Situacija u Brđanima je mirna, ali je izuzetno napeto. Na putu koji vodi prema mešovitom selu Suvi Do, raspoređeni su pripadnici Rosu, Kfora i Euleksa. Pre nekoliko dana iz albanskih kuća u ovom naselju pucano je na Srbe koji su se okupili kako bi protestovali zbog gradnje kuća na opštinskom zemljištu.

Izvor: http://www.vesti-online.com

2 komentara

  1. Onoga ko im je naredio da napadaju na Srbe treba uhapsiti!Ta MZ je uhapsila sve Srbe koji su navodno upadali u tudje kuce i poslati su u Hag!Znamo mi vrlo dobro ko stoji iza ove nazovi akcije “rosu”!Da im nije ovih zapadnjackih zlotvora za 3 dana bi se od njih ocistilo Kosovo i Metohija!

  2. Ma dajte, pustite ih da udju! A, koliko ce izaci,e to je druga stvar. Da njih nekoliko “legne”, nebi im palo vise na pamet. A, cuo sam da je 63′ , vec dole, ali u civilu. Odlicno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *