Кфор и Еулекс бране Србе од Росу

Припадници Кфора и Еулекса спречавају специјалну јединицу Росу да уђе у насеље Брђани у северном делу Косовске Митровице где Срби протестују због градње албанских кућа. У мултиетничком насељу Брђани јутрос се окупио већи број грађана како би изразио протест због наставка изградње кућа за Албанце који у том делу града никада нису живели. Због напете ситуације у Косовској Митровици се огласила и сирена за узбуну.

Косовски специјалци из јединице Росу блокирани су код села Суви До у близини Косовске Митровице, на путу који води ка етнички мешовитом насељу Брђани, преносе приштински електронски медији. Тим поводом нешто после 12 у граду на Ибру огласиле су се сирене што је извалао збаринутост због ситуације у Брђанима, која је веома напета. Веће групе Срба из Митровице кренуле су потом према Сувом Долу и Брђану. Срби у Брђанима наводе да изградња 172 куће за Албанце који нису живели у том насељу за циљ има промену етничке структуре становништва и етничко чишћење тог дела Косовске Митровице. Ситуација у Брђанима је мирна, али је изузетно напето. На путу који води према мешовитом селу Суви До, распоређени су припадници Росу, Кфора и Еулекса. Пре неколико дана из албанских кућа у овом насељу пуцано је на Србе који су се окупили како би протестовали због градње кућа на општинском земљишту.

Извор: http://www.vesti-online.com

2 коментара

  1. Onoga ko im je naredio da napadaju na Srbe treba uhapsiti!Ta MZ je uhapsila sve Srbe koji su navodno upadali u tudje kuce i poslati su u Hag!Znamo mi vrlo dobro ko stoji iza ove nazovi akcije “rosu”!Da im nije ovih zapadnjackih zlotvora za 3 dana bi se od njih ocistilo Kosovo i Metohija!

  2. Ma dajte, pustite ih da udju! A, koliko ce izaci,e to je druga stvar. Da njih nekoliko “legne”, nebi im palo vise na pamet. A, cuo sam da je 63′ , vec dole, ali u civilu. Odlicno!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *