Devojke iz Bondstila

Milorad Vučelić glavni urednik

Došao je konačno i taj dan. Da i nas jednom ogreje Sunce. U Srbiju zajedno su došle Keti Ešton i Hilari Klinton. Mučnom svakodnevicom utučeni, građani su se obradovali dolasku prijateljica srpskog naroda. Pohrlilo i staro i mlado da pozdravi dobrotvorke. Lepa slika beogradskih ulica na kojima neopisano mnoštvo naroda toplo i od srca pozdravlja gošće. Nigde se ovako narod nije obradovao dolasku Keti i Hilari. A one su uzvratile kako i dolikuje, i od srca su podržale Srbiju. U inat srpskim nacionalistima i zatucanim neprosvećenim likovima, Keti i Hilari su pokazale i dokazale iskrenu ljubav prema srpskom narodu.
A sve je i počelo kako bi trebalo. U čast dolaska Keti i Hilari, devojke iz Bondstila su na slobodnoj televiziji, koja nosi slavno ime američkog bombardera B92, napravile serijal kakav i priliči kada nam u goste stižu drage prijateljice. Dokazano je da su Srbi na Kosovu najobičniji lopovi i da se samo kleptomani mogu zalagati da Kosovo ostane srpsko. Šta je prirodnije nego uspostaviti međudržavnu granicu između Kosova i Srbija i tako sprečiti Srbe da švercuju. O, ima li makar i grama razuma među tim Srbima? Moraju li Keti i Hilari da nam govore da napravimo tu granicu ili ćemo se i sami setiti kada vidimo serijal devojaka iz Bondstila na B92?
Uz ove glavne darove, pale su i one male divne đakonije koje uvek posebno obraduju. Ima jedan grad na svetu i zove se Zagreb. E baš tu je našao Boris Tadić da zapečati suvu istinu kako je Draža bio kvisling. Dirljiv je njegov izoštreni senzibilitet da konačno odbrani napaćeni hrvatski narod od srpskih četnika. Neprosvećeni Srbi odmah će skočiti na Tadića što je Dražinu glavu posthumno izručio Hrvatima, ali šta taj kolos od čoveka mari za te primitivne Srbe.
I konačno dođosmo do glavne stvari. Naše drage prijateljice Keti i Hilari zapravo su došle da pozdrave Srbiju i srpski narod, i zapitaju šta ono bi sa Tadićevim sporazumima, onim koje je postigao sa Tačijem. Znam da će ti zatucani Srbi odmah skočiti kako su ovi sporazumi Borkova kukavičja jaja koje je ostavio sadašnjoj vlasti. Ali narod zna. Narod dobro zna da nema većeg nacionalnog i državnog interesa od uspostavljanja granice ili kako se to lepo kaže IBM između Srbije i Kosova. Dokle ćemo se samo pred svetom brukati i otezati sa uspostavljanjem granice. Zamislimo tu radost da smo već uspostavili lepe granične prelaze, pa da smo ih ofarbali u žuto, u čast Borisa Tadića. I onda smo mogli da organizujemo doček dobrih gošći na samom graničnom prelazu. Tu bio i B92 i svojim imenom simbolično spojio legendarnog američkog bombardera i granicu sa Kosovom. E to bi bila prava narodna svečanost, em bi bila iskrena radost u narodu, em bi i Hilari, a posebno Keti, bila srećna. O Srbijo, dokle ćeš da nas sramotiš u očima prijateljica?

I pored svih ovih naših nedopustivih aljkavosti i propusta, Hilari je lepo i onako humanistički rekla u Beogradu da podržava evropske integracije Srbije. Već vidim nezahvalne Srbe koji govore: ma kakva EU, kome je i kakvu sreću ona donela. Trenutne i prolazne teškoće u Grčkoj Srbi vide fatalistički, kao da se radi o nekom stvarno velikom problemu. Pa što Grci ne prodaju neko od tih silnih ostrva koje imaju makar stotinak i više Nemcima, i mirno more. Nema više ni govora da se mogu ponoviti stare gluposti tipa Nemačka radi, a Grčka se gradi. Evropska unija je moderna i efikasna organizacija. To je bre Filadelfija. I nama bi trebalo da bude čast da pripadamo takvoj organizaciji i svaka priča o državnim i nacionalnim interesima samo je retrogradna kampanja poraženih snaga koje dižu glavu i hoće da nas zadrže u mraku vizantizma. Srbija ako ima grama mozga i ako drži do naših iskrenih prijateljica Keti i Hilari, platiće svaku cenu samo da se konačno dočepa Evropske unije i tog svežeg evropskog vazduha za kojim svim bićem čeznemo.
Jedina zaista svetla tačka u danu dolaska Keti i Hilari jeste inicijativa da se na osnovu emisija B92 formira Anketni odbor Skupštine. Taj Anketni odbor može biti novi i pravi početak Srbije, očišćene od Kosova i svega nazadnog, kako bi se konačno širom otvorila vrata evropskog puta. Jednom za uvek trebalo bi raskrstiti sa tim Kosovom, jer Kosovo je drugo ime za krađu. Kosovo služi samo da se narod zaglupljuje prošlošću, umesto da se okrene budućnosti. Kada uđemo u EU, uživaćemo u svetlima Pariza i pravićemo neumorno ekskurzije da bi naše vitalnije penzionerke ispunile svoj san u čarima „Mulen ruža“.
Lepo je rekla, i pored svih naših gluposti i brljotina, nama uvek draga i naklonjena Keti. Bez pritiska i ucena Keti nam je saopštila da je EU budućnost. Srbija je prošlost. I ko bi normalan izabrao prošlost umesto budućnosti, ko bi pri zdravoj pameti izabrao Srbiju umesto EU? Kada prilike sazre ili što bi rekao Tadić kada promenimo istorijski kod srpskog naroda, tada će i Srbija promeniti ime i zvaće se Evrolend. Beograd će promeniti svoje ružno srpsko ime u Evrograd. A Srbobran biće Evrobran. I tada ćemo biti srećan i divan narod. Tada više neće biti potrebe ni da Keti i Hilari, u svom skedžulu, imaju problem koji se zove Srbija.

 

8 komentara

  1. Zasto je tolika histerija oko KiM? Prema Ustavu i svim pravima KiM je Srpsko, i tu nema dileme! Vrijeme za nas radi. Proglasiti KiM okupiranom teritorijom, pa cekati bolja vremena i posvetiti se jacanju privrede u Srbiji,a onda kad Srbija postane opet jaka,zemlje iz regiona ce se otimati pri sjedinjenu sa Srbijom. E, onda ce mo mi diktirati uslove. Zato samo polako. Poljoprivreda prvo…

  2. Onih 4000 policajaca su prisustvovali samo kao mera predostroznosti jer je narod poceo bio da se penje po mostovima u nameri da izvrse samoubistvo ako im ne dozvole da vide ove dve glavne glumice iz “noc vestica”!Neopisiva je “ljubav” srpskog naroda prema ovim “damama”!Zalosno je i sramno da se u tih 4000 nazovi Srba ne nadje jedan jedini koji bi rekao “ja necu da obezbedjujem nase zlotvore”!Reci ce to je njihov posao!Da,da,posao,ali ste prvo ljudi,valjda,pa sve ostalo!Sramni,najsramniji period srpskog naroda!Ali……izdrzati cemo mi ovo uz pomoc Boga!

  3. … a ako bi pravili ‘top listu’ za ovogodisnju “Noc vestica”, da li bi sledeci predlozi bili o.k. ??? – Hilka i Ketrin ( djuture a moze i obaska) ; Mad-Lena Ol(b)rajt ; Natasa $ Sonja ; ‘drugarica’ lukava Latinka… itd ?!

  4. DS,umetnicko ime Demokratska Stranka,a pravo ime Dekodirana Srbija…pomogla nam je u proteklom periodu,posebno u zadnjih 10 godina,da uredimo nasu zemlju,nase navike,nasu istoriju…da se europeizujemo,tj.pripremimo za bezbolnu i kolektivnu,ueropeizaciju.
    Tako nase poslasticarnice nisu vise pune muva…nema tu mnogo turcizma,bljak…baklave,tulumbe,nema mnogo secera,jaja…sada imamo bajadere,mocart kugle,cackalice u individualnom pakovanju…Sunce ti zarko.Nema boze,nema kesten pirea, ni za lek.Sve cisto,bez muva,bez ukusa i mirisa…
    Tako nase pljeskavice,mozes naci samo na seoskoj pljeskavicijadi…a burek smrznut,ko u Cikagu…(udjem u pekaru u Nusicevoj,dobar dan,jedan prazan za ovde-ne drzimo burek),stolice u kozi,sada imamo peciva sa vizit kartom,Bog te mazo…ali zato u nasim pekarama su magdalenice,cizkolaci…neeee,burek je mastan,treba da mases testom oko glave…nije to higijenski…to ce ionako zabraniti.
    Tako ,umesto srpskih tradicionalnih kafana,koje smo srusili ili zabranili,imamo hale za masovno opijanje i drogiranje,i specijalizovane restorane,sa sve vecim tanjirima i sve manjim porcijama.I konobare sa suknjama…
    Tako smo se odricali Pristine,a svojatali Brisel…u proteklom periodu.Tako nam je Djelic,cim je ponovo naucio srpski,drzao razna predavanja…jer je on “strucnjak za tranzicije”,i transformaciju drzavnog i drustvenog,tesko stecenog u dugom vremenskom periodu…-u privatno,vrlo privatno,gotovo licno,lako steceno i vrlo brzo,…jer su mandati kratki.
    Tako nas je Tadic istrenirao da se izvinjavamo svojim neprijateljima,a da polako zaboravimo svoje prijatelje…
    Ti za Dekodiranje Srbije,DS,sada imaju na umu da nam to opet u dogledno vreme,rade.Tadic kaze dogodine,Pajtic i Djelic nam prete Dzilasom…Djilasom.
    Zamislili su “strukturu”,Tadic ce biti “pocasni” predsednik Dekodirane Srbije,mi mu dajemo platu,a on nas dekodira…Dzilas ce da nas “organizuje”,Djilas…Pajtic ce dezurati u Novom Sadu,da slucajno Srbi ne preuzmu vlast…Djelic ce po treci put da uci srpski…Blic ce to lepo da ovekoveci…oni ce biti na naslovnoj strani,ali,kao nasi heroji.
    Jednog dana,a mozda i pre…pucace neki topovi,u po bela dana…to ce biti “pocasni”plotuni…sa corcima,a tu ce biti prisutan,vec u poodmakloj starosti,i “pocasni”predsednik Dekodirane Srbije,DS,covek za sve europske rezime,Boris Tadic…a mi,ko deca,nista nam nece biti jasno…zasto pucaju?Neko ce da nam dobaci,i to na arapskom…(znam,to ce biti Djelic,koji ce tom cinu kratko prisustvovati,ophrvan obavezama oko tranzicije u Bocvani,gde ce ga “vlada”te zemlje angazovati)…dakle,neko ce nam sapnuti,da smo primljeni u EU!!!
    A mi Dekodirani ,kao da nismo Srbi…sve ce biti bezbolno i spontano….Sta ,primljeni…e sad mozemo da umremo!A Kosovo?Nemamo pojma.
    Tako sam ja 1974,igrajuci se ko klinac u svojoj OS Vuk Karadzic,u Takovskoj ulici…zastao ,kad pocese gruvati neke petarde i rakete radosnice pred Skupstinom SFRJ…u po bela dana.
    Tek posle mnogo godina,shvatio sam da se to proslavljalo donosenje Ustava SFRJ…koji nas je dovde doveo.

  5. Lepa ironija.Ali i bez nje ta reč SRBIJA i SYrbi i jeste osnovni problem zašto mi nemožemo ući u EU.Slog SRB naprosto mora nestati jer to naročito iritira evropljane.To je ONO ŠTO MOJ ISKONSKI GEN OSEČA.REČ SRBI doseže toliko daleko da oni u EU znaju ako je takvu prihvate istorija evrope NEĆE BITI ISTA.A oni nemaju namere ni volje da je menjaju.A skoro negde naši objaviše,valjda prvi put,da su u Keltskim iskopinama našli hrišćanke tragove.Tek sad se naši setili.A šta su do sada ISKOPAVALI ????????????

    • Miodrag Lupulov

      A šta vi, onako iskreno, mislite, da li je “kum”, kad je blagoizvolevao smišljati ime za ovu stanicu, zaista bio naivan kao crvenkapa i mislio samo na frekvenciju? Ili je aludirao upravo na ono na šta cela Srbija pomisli kad čuje: Be92. Od samog početka ovo ime je imalo za cilj da ulije strah. U svakom trenuku, svih ovih godina od kako postoji Be92 Srbi su bili svesni koliko su njegova saopštenja verodostojna i potkrepljena strateškim, krstarećim, konvencionalnim ili konačnim – “hirošima” argumentima.

  6. Zbogom Kosovo,politicari Srbije decenijama vode jalovu politiku a za to vreme Siptari radili i stvorili drzavu.Ovo sto sadasnja vlada govori o nekoj strategiji,nema je,Hilari im odredila strategiju.Kosovo je izgubljeno i to nasi politicari znaju,ali raznim aferama zamajavaju narod,neiskreni su i nece to priznati.Sami Srbi su prodali Kosovo,tamo prodavali hektar za 500.ooo evra,dodju u Srbiju ,mislim uzu,sve kupe za pare jer u Srbiji su prece pare i od obraza ,reci,casti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *