OO DSS:SRBI UZNEMIRENI HAPŠENJIMA NA SEVERU KIM

Hapšenje Slavoljuba Jovića , Radnika Zdravstvenog centra u severnoj Kosovskoj Mitrovici, u krugu bolnice, od strane pripadnika MUP-a Republike Srbije, unosi još veći nemir i zebnju među Srbima na Kosovu i Metohiji, navodi se u saopštenju Okružnog odbora DSS-a u Kosovskoj Mitrovici, .
„Ovo , kao i prošlogodišnje hapšenje Zvonka Veselinovića, koji je još u istražnom zatvoru u Beogradu zbog optužbe da je podstrekavao na lizing drugo lice, imaju za cilj da oslabe otpor Srba u stvaranju još jedne albanske države na Balkanu“, navodi se u saopštenju i traži „hitno objašnjenje od direktora policije Republike Srbije za današnje hapšenje Slavoljuba Jovića“.

Izjava portparola kosovske policije Besima Hotija da je u severnoj Kosovskoj Mitrovici jutros bilo hapšenje jednog Srbina, ali da oni sa tim nemaju veze, navodi na mišljenje da je hapšenje izvela neka druga policija. Opet, druga izjava portparola EULEKS-a, Irine Gudeljević da je isto tako upoznata sa hapšenjem, ali da to nije učinio EULEKS isto tako navodi na zaključak da je to uradio neko treći.

Za sada nemamo nikakvih izjava predstavnika KFOR-a, da li su oni učestvovali u hapšenju Slavoljuba Jovića, ali nekako sve navodi da je ovo hapšenje izvela neka „treća policija” za sada „tajna”. Sve nam se čini da je ovo koordinisana akcija „različitih policijskih struktura”, a očigledno uperena protiv Srba sa KiM. Po našim saznanjima, akciju hapšenja obezbeđivali su vojnici poljskog KFOR-a, tako da je jedino sigurno da su oni učestvovali u hapšenju.

Više javno tužilaštvo u Kraljevu zatražilo je od suda da sprovede istragu protiv Slavoljuba Jovića zvanog Pagi, zbog sumnje da je 1. juna 2012. u mestu Rudare u opštini Zvečan, kod mosta na reci Ibar, pokušao da ubije pripadnike Kfora koji su se tu nalazili.
Joviću se na teret stavlja krivčno delo teško ubistvo u pokušaju, kao i nedozvoljeno držanje oružja i ekspolozivnih materija.U saopštenju tužilaštva se napominje da je u toku saslušanje Jovića pred istražnim sudijom Višeg suda u Kraljevu, kojem prisustvuje i nadležni tužilac.
Izvor: TV Most 

3 komentara

  1. Bravo Srbi,samo hapsite svoje sunarodnike,mozda se dodvorite zapaadnjacima!Tako su i Rusi preko 20 godina pokusavali da odobrovolje zapadnjake,a ovi im zauzvrat rade o unistenju drzave!Nego su Rusi nadam se shvatili,napokon,sta im je ciniti,za razliku od Srba!Retke su nacije u svetu koje imaju toliko kukavica,kapitulanata,lizoguza,podanika,prevrtljivaca,kao u nasoj srpskoj sto ima!Zalosno ali istinito!

  2. Seselj je imao pravo kad jr rekao, da ce ova vlada predati KiM.

  3. Evo, Srbija ispunjava Rezoluciju 1244 pa srpska zandarmerija ulazi na KiM i hapsi koga drugog, do Srbe. Bruka.Iako takzv nezavisno Kosovo nema nijednog argumenta za drzava iz Srbije niko to da potkrepi argumentima. Ovde se ne radi o nikakvoj nezavisnosti vec o iskorenjavanju srpstva i Srbije i to unistavanjem grobalja, manastira,srpskih sela, uzurpacijom imovine i jos mnogo toga. Sada Srbija pomaze hapsenjima da se broj Srba na KiM smanjuje. Cinjenica je da su Srbi na severu Kosmeta u najneprijateljskijem okruzenju: sada Srbije, Kfora i Eulexa i plus svih drugih i belosvetskih misija i Albanaca

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *