ОО ДСС:СРБИ УЗНЕМИРЕНИ ХАПШЕЊИМА НА СЕВЕРУ КИМ

Хапшење Славољуба Јовића , Радника Здравственог центра у северној Косовској Митровици, у кругу болнице, од стране припадника МУП-а Републике Србије, уноси још већи немир и зебњу међу Србима на Косову и Метохији, наводи се у саопштењу Окружног одбора ДСС-а у Косовској Митровици, .
„Ово , као и прошлогодишње хапшење Звонка Веселиновића, који је још у истражном затвору у Београду због оптужбе да је подстрекавао на лизинг друго лице, имају за циљ да ослабе отпор Срба у стварању још једне албанске државе на Балкану“, наводи се у саопштењу и тражи „хитно објашњење од директора полиције Републике Србије за данашње хапшење Славољуба Јовића“.

Изјава портпарола косовске полиције Бесима Хотија да је у северној Косовској Митровици јутрос било хапшење једног Србина, али да они са тим немају везе, наводи на мишљење да је хапшење извела нека друга полиција. Опет, друга изјава портпарола ЕУЛЕКС-а, Ирине Гудељевић да је исто тако упозната са хапшењем, али да то није учинио ЕУЛЕКС исто тако наводи на закључак да је то урадио неко трећи.

За сада немамо никаквих изјава представника КФОР-а, да ли су они учествовали у хапшењу Славољуба Јовића, али некако све наводи да је ово хапшење извела нека „трећа полиција” за сада „тајна”. Све нам се чини да је ово координисана акција „различитих полицијских структура”, а очигледно уперена против Срба са КиМ. По нашим сазнањима, акцију хапшења обезбеђивали су војници пољског КФОР-а, тако да је једино сигурно да су они учествовали у хапшењу.

Више јавно тужилаштво у Краљеву затражило је од суда да спроведе истрагу против Славољуба Јовића званог Паги, због сумње да је 1. јуна 2012. у месту Рударе у општини Звечан, код моста на реци Ибар, покушао да убије припаднике Кфора који су се ту налазили.
Јовићу се на терет ставља кривчно дело тешко убиство у покушају, као и недозвољено држање оружја и експолозивних материја.У саопштењу тужилаштва се напомиње да је у току саслушање Јовића пред истражним судијом Вишег суда у Краљеву, којем присуствује и надлежни тужилац.
Извор: ТВ Мост 

3 коментара

  1. Bravo Srbi,samo hapsite svoje sunarodnike,mozda se dodvorite zapaadnjacima!Tako su i Rusi preko 20 godina pokusavali da odobrovolje zapadnjake,a ovi im zauzvrat rade o unistenju drzave!Nego su Rusi nadam se shvatili,napokon,sta im je ciniti,za razliku od Srba!Retke su nacije u svetu koje imaju toliko kukavica,kapitulanata,lizoguza,podanika,prevrtljivaca,kao u nasoj srpskoj sto ima!Zalosno ali istinito!

  2. Seselj je imao pravo kad jr rekao, da ce ova vlada predati KiM.

  3. Evo, Srbija ispunjava Rezoluciju 1244 pa srpska zandarmerija ulazi na KiM i hapsi koga drugog, do Srbe. Bruka.Iako takzv nezavisno Kosovo nema nijednog argumenta za drzava iz Srbije niko to da potkrepi argumentima. Ovde se ne radi o nikakvoj nezavisnosti vec o iskorenjavanju srpstva i Srbije i to unistavanjem grobalja, manastira,srpskih sela, uzurpacijom imovine i jos mnogo toga. Sada Srbija pomaze hapsenjima da se broj Srba na KiM smanjuje. Cinjenica je da su Srbi na severu Kosmeta u najneprijateljskijem okruzenju: sada Srbije, Kfora i Eulexa i plus svih drugih i belosvetskih misija i Albanaca

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *