NAFTNA INDUSTRIJA SRBIJE – Strategijom do budućnosti

Povodom 60. godina od otkrića nafte i gasa u Srbiji NIS je organizovao konferenciju za novinare na kojoj je generalni direktor Kiril Kravčenko predstavio rezultate, kao i planove kompanije u oblasti istraživanja i proizvodnje nafte i gasa.   U periodu od 2009.  do 2012. godine, kako je naveo Kravčenko, proizvodnja nafte i gasa je povećana, resursna baza se konstantno povećava zahvaljujući intenzivnim programima u oblasti GIR i ponovnih oceni rezervi, te uz pomoć povećanja koeficijenta iskorišćenja ugljovodonika na postojećim ležištima. Najavljujući dalje planove NIS-a Kravčenko je istakao da bi u skladu sa dugoročnom strategijom NIS a.d. godišnja proizvodnja nafte i gasa u 2020. godini trebalo da iznosi pet miliona tona. NIS je i najveći budžetski davalac u Srbiji. Na osnovu poreza za prvih devet meseci 2012. i plana za naredna tri meseca, ova kompanija će platiti 94 milijarde dinara na ime poreza i naknada, a usled promene akcize i PDV-a NIS će, navedeno je, platiti 3,3 milijardi dinara više.

2 komentara

  1. Vidim da nam braća Rusi kroz NIS počinju da uvaljuju latinicu . Da li bi to smeli da rade u Rusiji, Bugarskoj, Grčkoj i Makedoniji? Ruski liberali, uticaj žutih ili nepoznavanje situacije?

  2. A ko ti to kaže da su to braća Rusi.Znaš ti ko je prodao NIS, pa hrvati iz Zrenjanina, sindikalni tata koji se nije bavio strukom, pa je postao zamenik generalnog direktora iz Rusije, gosn.Kirin…Čitaj na sajtu pa ćeš saznati, zašto je u pitanju latinica, pa hrvati ne govore latinicom.Cela Vojvodina je prodata hrvatima…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *