НАФТНА ИНДУСТРИЈА СРБИЈЕ – Стратегијом до будућности

Поводом 60. година од открића нафте и гаса у Србији НИС је организовао конференцију за новинаре на којој је генерални директор Кирил Кравченко представио резултате, као и планове компаније у области истраживања и производње нафте и гаса.   У периоду од 2009.  до 2012. године, како је навео Кравченко, производња нафте и гаса је повећана, ресурсна база се константно повећава захваљујући интензивним програмима у области ГИР и поновних оцени резерви, те уз помоћ повећања коефицијента искоришћења угљоводоника на постојећим лежиштима. Најављујући даље планове НИС-а Кравченко је истакао да би у складу са дугорочном стратегијом НИС а.д. годишња производња нафте и гаса у 2020. години требало да износи пет милиона тона. НИС је и највећи буџетски давалац у Србији. На основу пореза за првих девет месеци 2012. и плана за наредна три месеца, ова компанија ће платити 94 милијарде динара на име пореза и накнада, а услед промене акцизе и ПДВ-а НИС ће, наведено је, платити 3,3 милијарди динара више.

2 коментара

  1. Видим да нам браћа Руси кроз НИС почињу да уваљују latinicu . Да ли би то смели да раде у Русији, Бугарској, Грчкој и Македонији? Руски либерали, утицај жутих или непознавање ситуације?

  2. A ko ti to kaže da su to braća Rusi.Znaš ti ko je prodao NIS, pa hrvati iz Zrenjanina, sindikalni tata koji se nije bavio strukom, pa je postao zamenik generalnog direktora iz Rusije, gosn.Kirin…Čitaj na sajtu pa ćeš saznati, zašto je u pitanju latinica, pa hrvati ne govore latinicom.Cela Vojvodina je prodata hrvatima…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *