10. oktobar – Kancelarija za KiM: Izjave zvaničnika praćene su nasiljem

Kancelarija za KiM Vlade Republike Srbije upozorava međunarodnu zajednicu da svaka izjava zvaničnika privremenih institucija u Prištini, kojom se pokušava otežati ili sprečiti dijalog uvek bude praćena aktom nasilja.

U saopštenju dostavljenom medijima u Kancelariji za KiM ocenjuju da je “pucanje na žandarmerijski punkt u selu Dobrosin, očigledno u neposrednoj vezi sa izjavama predstavnika Prištine da se u najavljene pregovore o budućnosti Kosova i Metohije moraju uključiti i opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa”.
Kancelarija za Kosovo i Metohiju traži od međunarodne zajednice da iskoristi svoj uticaj na privremene institucije u Prištini i jasno stavi do znanja da nasilje neće biti tolerisano.
“Pregovori koji se otpočinju pretnjama, a nastavljaju pucnjavom neće biti uspešni. Kancelarija za Kosovo i Metohiju oštro osuđuje svako nasilje i još jednom podseća da je i pucanje na srpsku žandarmeriju dokaz da je ukidanje nadgledane nezavisnosti tragična greška i da smanjenje prisustva međunarodne zajednice nije moguće”, navodi se u saopštenju.

Izvor: http://www.radiokim.net

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *