10. октобар – Канцеларија за КиМ: Изјаве званичника праћене су насиљем

Канцеларија за КиМ Владе Републике Србије упозорава међународну заједницу да свака изјава званичника привремених институција у Приштини, којом се покушава отежати или спречити дијалог увек буде праћена актом насиља.

У саопштењу достављеном медијима у Канцеларији за КиМ оцењују да је “пуцање на жандармеријски пункт у селу Добросин, очигледно у непосредној вези са изјавама представника Приштине да се у најављене преговоре о будућности Косова и Метохије морају укључити и општине Прешево, Бујановац и Медвеђа”.
Канцеларија за Косово и Метохију тражи од међународне заједнице да искористи свој утицај на привремене институције у Приштини и јасно стави до знања да насиље неће бити толерисано.
“Преговори који се отпочињу претњама, а настављају пуцњавом неће бити успешни. Канцеларија за Косово и Метохију оштро осуђује свако насиље и још једном подсећа да је и пуцање на српску жандармерију доказ да је укидање надгледане независности трагична грешка и да смањење присуства међународне заједнице није могуће”, наводи се у саопштењу.

Извор: http://www.radiokim.net

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *