Konačno rešenje

Piše Milorad Vučelić

Britanski brigadir i šef misije pri Narodnooslobodilačkoj vojsci Jugoslavije Ficroj Maklejn upozoravao je Vinstona Čerčila, pri kraju Drugog svetskog rata, da se iz postojećeg razvoja događaja „jasno vidi“ da se „ide ka uspostavljanju autoritarnog režima i sistema zasnovanog na vladavini jedne partije“. Čerčil ga je mirno saslušao i cinično potom upitao da li on to namerava da živi u Jugoslaviji kada toliko brine o demokratiji, političkim slobodama i vladavini prava u njoj? Nastavak priče je svima poznat.
Nema gotovo nijednog susreta naših političara sa predstavnicima Evropske unije koji ne budi podsećanje na pomenute Čerčilove reči. Njihove preporuke i nalozi kako da uredimo našu zemlju pokazali su se pogubnim po nas. Nama se nameću pravila po kojima oni ne bi nikada živeli. Sve slušajući naredbe o reformama naši političari to nikako da shvate. Što više slušamo njihove zahteve i ultimatume sve nam više izgleda da oni u stvari rade na nekoj vrsti „konačnog rešenja“ za Srbe i Srbiju. I tako je od Haškog tribunala do naredbe kako da formulišemo pitanje Međunarodnom sudu pravde o savetodavnom mišljenju o nezavisnosti Kosova, pa preko predloga Rezolucije UN i „tekovina“ briselskog duplog pasa Borisa i Borka, do otvorenog  huškanja da se rušenjem Ustava i odluka Ustavnog suda izvrši etatizacija i secesija Vojvodine… (Pročitati tekst Nikole Vrzića „Moj prijatelj Martin“, u ovom broju „Pečata“).
Put do tog „konačnog rešenja“, kako se nekada nazivalo rešavanje jevrejskog pitanja u nacističkoj Nemačkoj, vodi preko stalnog  optuživanja Srba za sva nepočinstva, što biva osnov za dalje i sve teže nevolje. Setimo se samo koliko puta su od strane Vuka Draškovića i mnogih DOS-ovaca Srbi optuženi za genocid nad Albancima na Kosovu. To je služilo kao osnov za uskraćivanje prava srpskom narodu na svoje istorijske i etničke teritorije. Naširoko je već razglašena priča o Republici Srpskoj kao „genocidnoj tvorevini“. Za dominirajuće medije u Srbiji i njihove urednike to postaju činjenice koje se kao takve moraju prihvatiti.
Dok su sve ovo činjenice, mnogo šta drugo se pretvara u kontroverzu. Tako Aćif-efendija postaje kontroverzna ličnost, Adem Jašari već je kontroverzni junak, što je i Alojzije Stepinac. Ante Pavelić prerasta u nevinu poratnu žrtvu srpske Udbe , pošto je prethodno bio saradnik velikog zločinca Milana Nedića, što mu je najveći greh. Zahvaljujući filmovima i sećanjima, sve se više iskazuju ljudske dimenzije samog Adolfa Hitlera, a njegovi vojnici i oficiri postaju nevine žrtve ruskog i srpskog terora.
Postaje potpuno nevažno što je konclogor „Sajmište“ na teritoriji Nezavisne Države Hrvatske i pod potpunom nemačkom upravom, i to što je maja 1944. logor predat ustašama na upravu. „Zatočenici su tu dovoženi iz raznih delova Jugoslavije, sa Kozare, ali i sa Kosova. Pri kraju rata Nemci su zatvorili logor u Skadru, u kojem su Šiptari sa Kosova utamničili Srbe. Pa su zatočenici prebačeni na ‘Sajmište’ i tu poubijani“. U medijima nema ni podatka da je „tokom bombardovanja Beograda od strane angloameričkih snaga, aprila 1944, nekoliko bombi palo i na ovaj logor i usmrtilo 200 zatočenika“. I tako dalje, i tako dalje.
Ističe se samo to da je za sve što se dešavalo na „Sajmištu“ kriv samo srpski kolaboracionista Milan Nedić. I niko drugi. Kod Nedića nema kontroverzi. Najbednije od svega je što se ovako teška satanizacija Srba i mizerni falsifikati potežu u odurnom reklamiranju filma Gorana Paskaljevića, a cilju besramnog reklamiranja i lažiranja izbora za kandidaturu za „Oskara“. Umesto da se javnosti jednostavno kaže da je snimljen jedan trendistički film koji na Zapadu „pali“ i koji naravno „suočava Srbe sa njihovom mračnom prošlošću“, i gotovo. Što bi pravili bilo kakvo pitanje kada smo sličnu filmsku robu već imali priliku, nebrojeno puta, da vidimo, tako da smo već oguglali (videti tekst Miodraga Zarkovića „Red golfa, red holokausta“).
Posle dugog ćutanja, iz svoje političke prošlosti ponovo se oglasio Boris Tadić. Ko god je pomislio da je nešto rekao o sukobima u Demokratskoj stranci, o kriminalnim radnjama najviših pripadnika režima na čijem je čelu bio, a koje su tek nešto malo izašle na videlo, o „tekovinama“ njegove katastrofalne kosovske politike, o bankrotu države u kojoj je bio i šef države i predsednik vlade, pogrešio bi. I onaj ko bi pomislio da je pokazao spremnost da se sa izvesnom samorefleksijom osvrne na svoj način vladanja, u kojem nije pravljena  razlika između parlamentarne, izvršne i sudske vlasti, što je potom preraslo u njegovu ličnu vlast i vlast njegovog Kabineta, pogrešio bi.
Tadić se osvrnuo, pa preko razvalina Srbije koju je načinio njegov žuti kartel, oštro napao „nedemokratski režim Slobodana Miloševića“, zatražio smenu pomoćnika ministra kulture, njemu nekontroverznog Dragana Kolarevića. Pomenuo je Tadić po već opisanoj praksi i „nacizam“ koji je prepoznao po nekim, inače neprihvatljivim spiskovima, a onda se sam dohvatio svoga spiska i rekao da je „Kolarević za vreme Slobodana Miloševića bio jedan od nosilaca propagandne mašinerije nedemokratskog režima“!
Nikada u Srbiji u njenoj istoriji nije imao takvu propagandnu mašinu kakvu je imao i sada ima Boris Tadić i njegova Demokratska stranka. I posle izbornog poraza,  nju još niko nije ni pipnuo. Nema toga spiska na koji bi svi njegovi propagandisti stali, niti ima takvoga koji bi taj spisak mogao napraviti. Jednostavno rečeno u tu mašineriju su bili uključeni svi, a uz to iz budžeta obilato plaćeni i čašćeni, osim nekoliko  izuzetaka po broju nedovoljnih i za najkraći spisak. Ovi propagandisti „demokratskog režima Borisa Tadića“, a pod komandom njegovih kabinetskih službenica i službenika, mogli su šta su hteli i radili su šta su hteli, i učestvovali su u propagiranju i prikrivanju teške pljačke Srbije. I danas im, izgleda, niko ne može ništa. Sve su mogli, sem da pobede narod na izborima.
Gledajući televiziju i čitajući štampu, Tadić stalno viđa iste analitičare, voditeljke i voditelje. Kada redovno ugleda i Dragana Đilasa i Bojana Pajtića, definitivno zaključi da je još uvek u prilici da nešto bitno odlučuje. Po tome pomisli i da je još uvek na vlasti. Mora međutim da shvati da to više nije tako, a ne bi bilo zgorega da mu se pomogne, te da nam se i pomenuti dvojac skine s vrata. Potom bi ovi dalje mogli da se međusobno gledaju i sami.

10 komentara

  1. Svaka čast na tekstu i na opštepoznatoj konstataciji, ali džaba. Bez praktičnih radikalnih promena javnih tužilaca, kaznene politike i rukovodnih kadrova u javnim službama, ali i sistema školstva i populacione politike, od nas neće biti ništa u dogledno vreme.

  2. Zoran Đorđević

    Opet ću isto, na drugi način.
    Gospodine Vučeliću, molim Vas da iskoristite autoritet koji imate, saradnju sa Aleksandrom Vulinom i sve druge veze i da članovima nove vlade dostavite tekst Ratka Dmitrovića: https://www.pecat.co.rs/2010/10/ratko-dmitrovic-prica-o-milosevicu-kao-sotoni-vuce-srbiju-u-ambis/ Dokle god svi oni ne shvate ono o čemu Dmitrović piše, i ne preduzmu nešto, nema nam spasa.

  3. Sluga Jernej i njegova “pravica” – to bi trebala biti Srbijica u EU,a poremećeni Vuk Drašković je poput onih lujki što pročitaju,čuju za neki zločin i jure u policiju da se prijave kao počinitelji i savesni građani…Poslednji put kada sam bio na Ravnoj gori – gorem od goreg sam nešto najgore doviknuo i NIKO se nije bunio zbog tog NIKOGOVIĆA!

  4. Sve što ste napisali je u redu, na mestu i istina.Veliki broj Srba-političara, umetnika, novinara, radi protiv Srbije.Oni su, po meni, opasniji od Kacina, Tačija,Šulca,..Delimično podržavam Kolarevića ali mislim da je načinio neke greške.Jedan deo najvećih srpskih izdajnika nije naveo.
    NO,OVO PIŠEM DA BIH VAS PITAO-ZAŠTO ONI TO RADE?Voleo bih da “vidim” vaš članak o tome.

  5. U svemu ste upravu gospodine Vučeliću.Samo kako natjerati ove na vlasti da i oni to shvate?

  6. Mocnici koji su iza SAD i V.B. programirali su da se Srbi-“mali Rusi”
    sputaju ulaskom u kvazi drzavu SHS, a potonju kraljevinu Jugoslaviju.
    U periodu 1918-41 Srbi nisu izgradili ni srpsku ni jugoslovensku
    naciju, dobili smo Banovine i izgubili “jugo” kralja, svojatajuci ga
    i danas. Ni klanica, nevidjena u istoriji-genocid, nije nas osvestila.
    Nismo videli ni pred nosom, pa ni oko nas. Zato smo srecno ziveli
    od 45 do 91, uprkos toliko znakova i na putu i “pored puta”.
    Najuspesniji smo bili u “zatuci” svakoga Srbina, koji je remetio
    rajski mir i lepotu. Zrtvama, krvlju i radom, dali smo velicinu obe Jugoslavije i vreme da “braca” stvore i drzave i nacije.
    Srba danas, ima u Srbiji (a manje nego sto verujemo) i Republici
    Srpskoj a nema u “novim”. Da nije srpskih izbeglica (a ne broje
    se kao Srbi), i fizicki bi nas bilo manje. Kao tokom toliko
    vremena, dozvolilli smo (i jos aplaudiarmu) da nam nametnu vodje,
    “ucitelje” i “pridicare”, kako bi “sami” dovrsili svoj nestanak.
    U svom beznadju i nerazumevanju, “spasavamo” decu, saljuci ih
    van i oslobadjajuci ih korena. To, “oni” znaju i “klimaju glavama”. Mi cemo zavrsiti “posao”, do konacnog resenja-njihovog cilja.
    Dokaz:
    – odnosi prema KiM,
    – odnos prema APV i stvaraju vojvodjanske nacije;
    – odnos prema Rusiji-glavnom njihovom cilju.
    Jevreji i Srbi, paralela:
    Nacisti i njihovi saradnici ubili su 6 miliona Jevreja;
    Danas polovina svih- 5 miliona zivi u SAD, gde su amerikanci;
    Evropa (ukljucujuci SSSR) se oslobodila preostalih Jevreja,
    ubedivsi ih da im je mesto u pra-otadzbini Izraelu.
    SAD i svetski mirotvorci huskaju ih na sve okolo i obrnuto,
    jer znaju da bi novi rat na tom prostoru, doveo do “konacnog
    resenja jevrejskog pitanja”, sto Hitler nije uspeo da zavrsi.
    Koliko je Srba bilo u kraljevini pa u SFRJ, znali bi, ako hocemo.
    Zasto nas ima manaje od 10 miliona danas, posle 15 (neka bude i
    14), ne zelimo ni da se zapitamo.
    A, da “oni” hoce konacno resenje “srpskog pitanja”, u to ne treba
    sumnjati. Znaju takodje, da bez nas-Srba, nece biti ni drugih
    (“juznoslovenskih”) pitanja, a jos manje “albanskog”.
    Srboljub Savic

  7. DS ide na đubrište!
    Ali SNS , Dačić i destruktor Dinkić idu sličnom stazom!

    Ovo što radi SNS , ovoliko ulizivanje amerikancima jevropljanima i dojčerima nas vodi u ..

    I ova politika SNS da će priznati sve sporazme koja je prošla trula vlast prihvatila u vezi Kosmeta, je izdajnički!

    O tim trulim i izdajničkim sporazumima na štetu Srbije, je pisao i Pečat, a sada!???

    Niko nema pravo da se igra sa Državom, integritetom i da puzeći priznaje mafijaško koljačku kvazi tvorevinu, niko, pa ni Nikolić i Vučić i ostali…

    Dinkićeve mere su destruktorske nastavak ranije započetok destruktivnog posla, a očigledno je da SNS nema snage, stručnjaka niti želi da reši probleme!

    Dinkić će nas dokrajčiti , taj će i ovaj režim da obori, on je zreo za debelu istragu.

    Ovakav rad dovodi do teške situacije u zemlji, narod umire, nema za hranu, samoubistva, nestajemo kao nacija,…. i sada režim svojim primerom širi očaj!

    NEma više vremena za populizam i prazne priče i sedenje na dva,tri stuba, evo nemci su nam dokazani dušmani i vlada oće njima da proda pola EPSA i sl.

    Dinkić je čist destruktor, …mi smo u ponoru!

    Nažalost, ovo je tragedija jednog naroda koji ne vidi više od sopstvenog nosa!

  8. Ja sam mislio da je svima,MISLEĆIM,jasno da mi od 2000 ,sve što radimo,RADIMO U KORIST NAŠE ŠTETE.Protiv nas se rat nije prekinuo Kumanovskim mirom.Svi saveti sa ZAPADA su DIREKTNA ŠTETA za SRBIJU.Zapad ne odustaje od svog cilja.Sa đavolima se tikve nemogu saditi.VALJDA je nova vlast to SKAPIRALA.

  9. Narod je porazom DS-a trazio promene,a to je podrazumevalo sve pljackase zemlje staviti na spisak i u akciju,kao sto je nekadasnji DOS imao svoju kaciju zvana “Sablja”.Dolaskom nove(neke i stare) vlasti,ocekivali smo duplu “Sablju”.Zasto duplu,pa zato sto je Tadic sa svojom kamarilom opljackao zemlju i narod do gole koze i to otvoreno.Propaganda SNS i SPS za vreme izbora je bila usmerena najvise na otkrivanju pljacke veka,po njihovom dolasku na vlast.U tome su najvise prednjacili SNS na celu sa Nikolicem i Vucicem. I evo ljudi vladaju vec moze se reci duze vreme za pljackase i nista se nije konkretno preduzelo niti imaju namere da to urade. I dalje su na kljucnim mestima u sudstvu,policiji,BIA itd. kadar iz DS-a. Dali ce taj kadar (u kome su o oni do guse umesani u tu surovu pljaku)sami sebe hapsiti,nikako.Uz to tu je i javni(europski tv servis na celu sa nedodirljivim Tijanic)koji hvali velike uspehe sadasnjih vlstodrzaca isto kao i nekada Tadica i njegove kamarile. Svaki dan nam trube isto,”nece biti niko zasticen za pljacku veka Srbije”, “Nama je prioritet ulazak u EU,pregovori samo sto nisu poceli” i tako u nedogled. Narodu,oni to dobro znaju,nije do EU vec do radnog mesta,da mogu svojim radom da hrane svoju decu.Kad su se malo priblizili Rusiji,odmah pocinju izjave zvanicnika EU,”Srbija je u vozu za EU”,a kad se odmaknu od Rusije,e onda postavljaju neki 7 uslova,pa posle jos toliko sve u nedogled. Dakle,ovi vlastodrsci su nezainteresovani da rade za dobrobit zemlje i naroda. Nadam se da ce i ova vlast brzo da padne,makar silom ako ne milom.Svojim necinjenjem i oni su saucesnici pljacke veka Srbije i za to moraju da odgovaraju kao i pljackasi,kada bude dosla neka buduca narodna vlast.

  10. Da li je moguće da se medijski prostor lustrira. Ako je moguće, zašto se to ne uradi. Toliko se i dalje piše i brine šta se dešava u DS kao da su i dalje na vlasti. SNS mora učiniti brže i konkretnije rezove ako želi da zadrži podršku naroda. A što se tiče Dinkića-opasan kameleon. Ako to do sada nije znao što sada zna, onda to potvrdjuje da je opasan prevarant. To da su mu bile vezane ruke, ne pije vodu. Sve što je radio,radio je svesno i namerno. Demantovati sebe je licemerno. Koalicijo na vlasti, imajte to na umu.TROJA vas na to upozorava.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *