Имају ли Срби два срца

Пише Александар Ђаја

Данас се њени политички чиновници, од наводно моћне Ангеле Меркел, па до поменутих Шулца или Шокенхофа, напросто утркују када ће да поставе нови ултиматум Србији. Шта још они хоће од нас? Чак ни ми немамо – два срца!

Два главна услова Немачке за пријем Србије у ЕУ јесу: први, редовно одржавање „геј параде“  и други, признавање независности Косова и Метохије – где су од 1998. године, шиптарски терористи „ОВК“, под командом садашњег „премијера“ Косова Хашима Тачија, киднаповали српске младиће и одводили у логоре на северу Албаније, вадили им органе и продавали на црном тржишту!… „Deutschland über alles!“

ХОРОР ЋУТАЊЕ

[restrictedarea]

Заштићени сведок Тужилаштва за ратне злочине у емисији „РТС“-а детаљно је описао како је асистирао двојици лекара док су вадили срце српском младићу – без анестезије! Старији лекар и млађи асистент заборавили су да понесу средство за успављивање. Операција је због тога рађена „на живо“, тако што су припадници ОВК држали затвореника док га је сведок секао. Свему су присуствовали познати команданти ОВК: „Затвореник није био војник. Био је сав модар, претучен. Био је Србин. Није ништа причао. Касније кад је почео да вришти и кука, причао је на српском, па сам тако знао да је Србин. Дали су ми скалпел. Затвореник је, када сам га убо први пут да га расечем, јако почео да урла и да вришти. Дозивао је Бога стравичним крицима.“ Сведок је, како каже, направио рез од душника до почетка стомака. Тада је морао да стане, пошто је заробљени мушкарац викао од болова и преклињао за живот: „Боже, помози ми! Немојте то да ми радите!“… „Крв је прскала јако. Сви смо били упрскани од крви! На крају сам голим рукама извадио срце!“
Али, шта се то тиче заменика помоћника америчког државног секретара Филипа Рикера који у Приштини у изјави за медије, после сусрета с тим истим „премијером“ Косова Хашимом Тачијем, каже да честита народу Косова на окончању надгледане независности, што представља признање народу и институцијама Косова?… Шта се то тиче председника Европског парламента Мартина Шулца, који прети Србији како би требало да призна Косово уколико жели да постане чланица ЕУ?… Или, Андреаса Шокенхофа, једног од најутицајнијих функционера Хришћанско-демократске уније Немачке, када од Србије захтева писану гаранцију да Србија и Косово неће блокирати једни друге приликом приступања међународним организацијама и да ће имати нормалне односе?
Нажалост, то се не тиче ни председника Фонда за хуманитарно право Наташе Кандић, која тврди да је објављивање снимка заштићеног сведока недопустиво (?) и да не верује у његову аутентичност. Како то да никада није довела у питање аутентичност изјаве било ког сведока против Срба у Хагу?… Или, зашто је Тужилаштво за ратне злочине, које у својим рукама има исказ овог заштићеног сведока и њега лично, 16 месеци, све до сада ћутало о овом хорору?… „Проверавало је детаље“, кажу… А да није чекало да Серж Брамерц и Хашки трибунал претходно заврше неке своје „послове“, које би им у том тренутку овај исказ битно пореметио?… Да ли би се икада овај сведок и ова стравична истина појавили у јавности да је на власти остао Тадићев режим?… Како то да је овај недвосмислени ужас требало проверавати 16 месеци, док  је Зорану Ђинђићу и ДС-у, својевремено, било довољно 16 дана да утврде како је покојни председник Слободан Милошевић крив за „злочине над Албанцима“ на Косову и да га противуставно пошаљу у Хаг на губилиште?… Поред оваквих „Срба“, као што су Кандићева (за коју сам запањен да још увек има прилику да се било где у Србији јавно оглашава) и Тужилаштво за ратне злочине – други нам непријатељи нису потребни!

НЕМА ВИШЕ ВИЛИЈА БРАНТА
Када су у питању Америка и њен државни апарат, ту је ствар одувек била јасна. Активирање ратова ниског интензитета, а затим војна интервенција у циљу „успостављања демократије“, односно инсталирања проамеричког сателитског режима. У Србији је то био лични интересни рат Била Клинтона и Мадлен Олбрајт против српског народа! То је функционисало свих 12 година (с изузетком Војислава Коштунице који је одбио да прихвати такву наметнуту антисрпску политику и стога привремено био елиминисан с политичке сцене) – све до садашњих дана, када се на политичкој мапи Србије у врху власти појављује најмоћнија партија у земљи – Српска напредна странка. Партија која је изнедрила новог председника државе – Томислава Николића и која са својим лидером Александром Вучићем за Американце још увек представља енигму. Сигуран сам да када ту „енигму“ реше, биће непријатно изненађени открићем да се Србија, са новом влашћу, враћа свом вишевековном државном и националном идентитету.
Својевремено, 7. децембра 1970. године, канцелар Савезне Републике Немачке Вили Брант спонтано је у некадашњем Варшавском гету клекнуо пред спомеником хиљадама убијених Јевреја – жртвама нацистичког погрома. Новог „Вилија Бранта“ у данашњој Немачкој нема и неће га ни бити. Напротив, данас се њени политички чиновници, од наводно моћне Ангеле Меркел, па до поменутих Шулца или Шокенхофа, напросто утркују када ће да поставе нови ултиматум Србији. Ових дана је поред већ постојећих шест, стигао и најновији, до сада непознати, седми, о неопходности потписивања уговора о добросуседским односима са Косовом…?!
Шта још они хоће од нас? Чак ни ми немамо – два срца!

[/restrictedarea]

4 коментара

  1. Cak nam i srca iscupase, nasi Srbi nas prodase i ko ce da odgovara za ova zlodjela? Bog je spor ali dostizan, a nesto i nije spor, nesto malo brze przi one koji su mu zgrijesili ili se varam?

  2. Ako nemaju dva srca imaju klavirske prste,imaju alave duše i prodali bi rodjenog ćaču za čašicu…..

    • Srbi su daleko od idealnog naroda. Imaju vrlina, ali isto toliko i mana – kao i većina naroda u svetu. Međutim, nekako se uvek dešava da se veliki okome na nas. Zašto je to tako ne znam, ali znam da je sada trenutak da se zaustavi sve ovo. Da se kaže “ne” svim ultimatumima, nemačkim, američkim, bilo čijim… Je li moguće da Nemačka i Amerika traže od Srbije da prizna okupaciju svoje teritorije, da prizna Šiptare koji čine takva zverstva? Šta god oni mislili, to se ne može dogoditi. Kosovo jeste Srbija dokle god je i jednog Srbina, a oni neka rade šta god hoće. Odgovori na svih šest ultimatuma, pa i na sedmi, i na sedamdeset i sedmi kada je Kosovo upitanju je – ne i ne! Od cara Lazara tu se ništa nije i neće promeniti…

  3. Često se sprdaju sa nama da je mit o Caru Lazaru glupost, da se ne živi za nebesku Srbije, nego za onu, valjda, njihovu bivšu, “žutu”, koju su opljačkali do gole kože. Naravno da se ne živbi za nebo, nego da nam deca imaju bolji život, ali to se neće desiti dokle god “žuti”
    vršljaju u Srbiji! Ako je Car Lazar mit, šta su onda kauboji? Banda iz Evrope koja je pobila sve starosedeoce Indijance – pa je od toga napravljem vestern-mit… Strašna zamena teza, na k oju, na žalost, mnogi u Srbiji nasedaju! Veliki pozdrav za autora i redakciju “Pečata”!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *