LAŠKO, 26. septembar 2012. (FoNet) – ERSTE fondacija organizovaće i ove godine Akademiju srednje evropskih škola (ACES) u Laškom, od 24. do 28. septembra, koja će okupiti 107 škola iz 15 zemalja srednje i istočne Evrope.

BEOGRAD – Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović saopštio je danas da, kao predsednik Narodne skupštine, ne može nikome, pa ni narodnom poslaniku Nenadu Čanku, da pruži zaštitu, “ukoliko se, a to će pokazati istraga, ogrešio o zakon”.

BEOGRAD – Nezavisna kulturna organizacija Mikser saopštila je danas da 28. maja 2013. godine organizuje peto izdanje Mikser festivala u Savamali, na proširenom potezu uz reku,od Bristol hotela do Beton hale.

TRSTENIK – Predsednik opštine Trstenik Miroslav Aleksić izjavio je danas da je opština ukinula odluku kojom je prethodno opštinsko rukovodstvo dozvolilo iskopavanja rude nikla na teritoriji Trstenika.

BEOGRAD – Fond B92 saopštio je danas da je Opštoj bolnici “Dr Radivoj Simonović” u Somboru uručen inkubator, donacija privrednika Milana Popovića.

BEOGRAD – Poslanica Demokratske stranke (DS) Nada Kolundžija izjavila je danas da će DS podržati svaku državnu politiku prema Kosovu koja vodi rešenju problema i normalizaciji, a koja neće dovesti u pitanje činjenicu da Srbija ne može da prizna nezavisnost Kosova.

BEOGRAD – Višejezičnost je deo otvaranja prema svetu i drugim kulturama što će kao krajnji rezultat imati veće razumevanje među ljudima, ocenili su danas učesnici konferencije o multilingvizmu, u okviru Evropskog dana jezika na Filološkom fakultetu.

BEOGRAD – Članovi Visokog saveta sudstva (VSS) i Državnog veća tužilaca (DVT), iz redova sudija i tužilaca, trebalo bi da daju ostavke zbog objektivne odgovornosti za “haos” u pravosuđu i da se izbori za ova tela ponove, poručili su danas zajedno predstavnici Društva sudija Srbije i Udruženja tužilaca.

BEOGRAD – Veliki broj parafiskalnih nameta i komplikovana administrativna procedura za dobijanje raznih dozvola glavni su razlozi zbog koji bi potencijalni investitori mogli da uzbegavaju Srbiju kao potencijalno mesto za investicije, upopzoreno je na okruglom stolu “Manji nameti za više investicija”, u organizaciji Ekonomskog instituta.

BEOGRAD – Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom pada vojnog aviona “lasta” i pogibije majora Gorana Savića, da se nada da će u budućnosti uspeti da se spreče takve nesreće, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

BEOGRAD – Predsednik Administrativnog Odbora Skupštine Srbije Zoran Babić zakazao je za četvrtak za 10:15 sednicu tog tela na kojoj će biti prihvaćena ostavka poslanika Nenada Čanka.

BEOGRAD – Šefica poslaničke grupe Nacionalne manjine-Narodna partija –Bogata Srbija Maja Gojković ocenila je danas da je poslanik LSV Nenad Čanakželeo da prikrije šta se zaista dogodilo i da je dobro što je podneo ostavku jer bi doveo parlament u neprijatnu situaciju, dok je poslanica DS Nada Kolundžija izjavila da ljudima ne bi trebalo suditi kroz medije.

BEOGRAD – U proteklih godinu dana širom Srbije otvoreno je 40 kancelarija tumača znakovnog jezika, izjavio je danas FoNetu pomoćnik ministra u Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike Vladimir Pešić, povodom Međunarodne nedelje gluvih i nagluvih osoba.

KOSOVSKA MITROVICA – Nepoznate osobe su tokom noći kamenovale zgradu Skupštine opštine u severnom delu Kosovske Mitrovice, potvrđeno je KIM radiju u Kosovskoj policijskoj službi (KPS).

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *