ЛАШКО, 26. септембар 2012. (ФоНет) – ЕРСТЕ фондација организоваће и ове године Академију средње европских школа (АЦЕС) у Лашком, од 24. до 28. септембра, која ће окупити 107 школа из 15 земаља средње и источне Европе.

БЕОГРАД – Председник Скупштине Србије Небојша Стефановић саопштио је данас да, као председник Народне скупштине, не може никоме, па ни народном посланику Ненаду Чанку, да пружи заштиту, “уколико се, а то ће показати истрага, огрешио о закон”.

БЕОГРАД – Независна културна организација Миксер саопштила је данас да 28. маја 2013. године организује пето издање Миксер фестивала у Савамали, на проширеном потезу уз реку,од Бристол хотела до Бетон хале.

ТРСТЕНИК – Председник општине Трстеник Мирослав Алексић изјавио је данас да је општина укинула одлуку којом је претходно општинско руководство дозволило ископавања руде никла на територији Трстеника.

БЕОГРАД – Фонд Б92 саопштио је данас да је Општој болници “Др Радивој Симоновић” у Сомбору уручен инкубатор, донација привредника Милана Поповића.

БЕОГРАД – Посланица Демократске странке (ДС) Нада Колунџија изјавила је данас да ће ДС подржати сваку државну политику према Косову која води решењу проблема и нормализацији, а која неће довести у питање чињеницу да Србија не може да призна независност Косова.

БЕОГРАД – Вишејезичност је део отварања према свету и другим културама што ће као крајњи резултат имати веће разумевање међу људима, оценили су данас учесници конференције о мултилингвизму, у оквиру Европског дана језика на Филолошком факултету.

БЕОГРАД – Чланови Високог савета судства (ВСС) и Државног већа тужилаца (ДВТ), из редова судија и тужилаца, требало би да дају оставке због објективне одговорности за “хаос” у правосуђу и да се избори за ова тела понове, поручили су данас заједно представници Друштва судија Србије и Удружења тужилаца.

БЕОГРАД – Велики број парафискалних намета и компликована административна процедура за добијање разних дозвола главни су разлози због који би потенцијални инвеститори могли да узбегавају Србију као потенцијално место за инвестиције, упопзорено је на округлом столу “Мањи намети за више инвестиција”, у организацији Економског института.

БЕОГРАД – Министар одбране Србије Александар Вучић изјавио је данас, поводом пада војног авиона “ласта” и погибије мајора Горана Савића, да се нада да ће у будућности успети да се спрече такве несреће, саопштило је Министарство одбране.

БЕОГРАД – Председник Административног Одбора Скупштине Србије Зоран Бабић заказао је за четвртак за 10:15 седницу тог тела на којој ће бити прихваћена оставка посланика Ненада Чанка.

БЕОГРАД – Шефица посланичке групе Националне мањине-Народна партија –Богата Србија Маја Гојковић оценила је данас да је посланик ЛСВ Ненад Чанакжелео да прикрије шта се заиста догодило и да је добро што је поднео оставку јер би довео парламент у непријатну ситуацију, док је посланица ДС Нада Колунџија изјавила да људима не би требало судити кроз медије.

БЕОГРАД – У протеклих годину дана широм Србије отворено је 40 канцеларија тумача знаковног језика, изјавио је данас ФоНету помоћник министра у Министарству рада, запошљавања и социјалне политике Владимир Пешић, поводом Међународне недеље глувих и наглувих особа.

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Непознате особе су током ноћи каменовале зграду Скупштине општине у северном делу Косовске Митровице, потврђено је КИМ радију у Косовској полицијској служби (КПС).

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *