17. septembar – DSS: Ko je lažirao podatke o dugu?

Neophodno je do kraja ispitati ko je odgovoran za lažiranje podataka o javnom dugu Srbije, kaže portparol DSS-a Petar Petković.

Portparol Demokratske stranke Srbije Petar Petković izjavio je danas da je neophodno do kraja ispitati ko je odgovoran za lažiranje podataka o javnom dugu Srbije.

“Ministarstvo finansija je izašlo sa podacima da je prethodna vlast falsifikovala podatke o visini javnog duga Srbije, to je nešto što ozbiljno mora da se preispita i raščisti i utvrdi odgovornost”, rekao je Petković na konferenciji za novinare u Beogradu.

Prema njegovim rečima, ako su skrivani podaci da bi ispalo da javni dug ne prelazi onu zakonsku granicu od 45 odsto i time prikrije da je država bankrotirala, onda se postavlja pitanje šta se sve dešavalo u nekim drugim oblastima vođenja države.

Petković je dodao da će DSS u skupštini tokom rasprave o rebalansu budžeta pokrenuti pitanje javnog duga Srbije.

Petar Petković od ministra finansija Dinkića očekuje da saopšti javnosti da li se rebalansom budžeta za ovu godinu finansiraju nadležnosti Vojvodine koje je Ustavni sud Srbije osporio.

Na pitanje kako DSS gleda na “nemački paket” zahteva Srbiji za pregovore sa EU, Petković je rekao da je u pitanju nova strategija Zapada da se što češće pominje nezavisnost Kosova i da je priznavanje nezavisnosti uslov za ulazak Srbije u EU.

Pravi je trenutak da se u Srbiji pokrene rasprava o tome da li zemlja treba da nastavi put ka EU, ili da se proglasi politička nezavisnost, zaključio je Petković.

Izvor: RTS

2 komentara

  1. … a ta ‘zuta lista’ laziranja, nesto je poobimnija ?! Mogla bi da se sabere “zuta knjiga obmana i lazi” ?!

  2. DS i njeni voreći ljudi su odgovorni za katasrofalno stanje i položaja Srbije. Odgovornos moraju da snose jer su narod države
    Srbije lagali, obmanjivali o EU i boljim životom. Sada saznajemo
    o dužničkoj krizi i bankrotsvu države Srbije. Novi predsednik i
    nova vlada moraju brzo raditi i krivce privesti pravdi da im se sudi za lažno prikazivanje javnog duga, od Glave u bivšoj vladi
    bivšeg tredsednika njegove ŽUTE KARTEL kamarile svi oni moraju
    da odgovaraju za stanje koje su proizveli u državi Srbiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *