11. septembar – Moskva: Kosovo ostaje kvazidržava

MOSKVA – Ministarstvo spoljnih poslova Rusije ocenilo je danas da Kosovo ostaje “kvazidržava” i posle odluke Međunarodne upravljačke grupe o okončanju rada.

“Budući da Međunarodna upravljačka grupa nema zvanično priznati status, polazimo od toga da, nezavisno od odluke koju je donela, Kosovo kao što je bilo, tako i ostaje kvazidržava koja nema međunarodni pravni subjektivitet”, navela je zamenik šefa odeljenja za štampu tog ministarstva Marija Zaharova.

Dugoročno rešenje kosovskog problema, kako se dodaje u saopštenju objavljenom na sajtu ruskog MSP, moguće je samo na osnovu pregovora zainteresovanih strana u skladu sa rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN.

Iz ministarstva podsećaju da su tzv. Međunarodnu upravljačku grupu formirale države koje su priznale samoproglašenu “republiku Kosovo” da bi pomogle u realizovanju “Ahtisarijevog plana”, predloga koji je formulisao bivši predsednik Finske za rešavanje kosovskog problema a koji nije dobio odobrenje Saveta bezbednosti.

Izvor: Tanjug, RTV

Jedan komentar

  1. Čovrk je toliko drzak i bezobrazan i sa svojim fašistoidnim i prepotentnim stavom atisari misli da može da nam uzme Kosovo.Ali Kosovo je Srpsko i njega ćemo osloboditi kao što smo oslobodili Srbiju ode Turaka.A gospodin neka ide u Belfas i neka pravi specijalne statuse.Teroristi sa Kosova se moraju proterati i netreba ni sa jednim taeroristom OVK razgovarati i oni će morati ići u Albaniju.Molim ovu vladu da razmotri pravljenje zida kao što je između Amerike i Meksika jer treba razvojiti Srpski živalj od Albanskog.Meni lično oni netrebaju u kuću ,nemrizim ali još manje ima razloga da ih poštujem.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *