11. септембар – Москва: Косово остаје квазидржава

МОСКВА – Министарство спољних послова Русије оценило је данас да Косово остаје “квазидржава” и после одлуке Међународне управљачке групе о окончању рада.

“Будући да Међународна управљачка група нема званично признати статус, полазимо од тога да, независно од одлуке коју је донела, Косово као што је било, тако и остаје квазидржава која нема међународни правни субјективитет”, навела је заменик шефа одељења за штампу тог министарства Марија Захарова.

Дугорочно решење косовског проблема, како се додаје у саопштењу објављеном на сајту руског МСП, могуће је само на основу преговора заинтересованих страна у складу са резолуцијом 1244 Савета безбедности УН.

Из министарства подсећају да су тзв. Међународну управљачку групу формирале државе које су признале самопроглашену “републику Косово” да би помогле у реализовању “Ахтисаријевог плана”, предлога који је формулисао бивши председник Финске за решавање косовског проблема а који није добио одобрење Савета безбедности.

Извор: Танјуг, РТВ

Један коментар

  1. Čovrk je toliko drzak i bezobrazan i sa svojim fašistoidnim i prepotentnim stavom atisari misli da može da nam uzme Kosovo.Ali Kosovo je Srpsko i njega ćemo osloboditi kao što smo oslobodili Srbiju ode Turaka.A gospodin neka ide u Belfas i neka pravi specijalne statuse.Teroristi sa Kosova se moraju proterati i netreba ni sa jednim taeroristom OVK razgovarati i oni će morati ići u Albaniju.Molim ovu vladu da razmotri pravljenje zida kao što je između Amerike i Meksika jer treba razvojiti Srpski živalj od Albanskog.Meni lično oni netrebaju u kuću ,nemrizim ali još manje ima razloga da ih poštujem.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *