03. septembar – DSS: Za dogovore iz Brisela kriva DS, stiglo na naplatu

BEOGRAD – Demokratska stranka Srbije smatra da predstavljanje Kosova i Metohije na regionalnim skupovima dogovoreno u Briselu, kao i instrukcija Vlade Srbije da odblokira učešće zemlje na skupovima gde učestvuje i Priština, nije u interesu Srbije.

DSS je za takvu situaciju optužila Demokratsku stranku, koja je, kako je rekao portparol DSS Petar Petković, prethodne četiri godine vodila pogubnu politiku prema južnoj pokrajini.

“Stiglo je na naplatu nešto što je već bilo dogovoreno. Tu nema mnogo prostora na temu da li ova vlada snosi krivicu i odgovornost, to su samo obaveze koje su od prethodne vlade stigle kao plodovi koje Srbija ubira, nažalost, na njenu štetu”, rekao je Petković na konferenciji za novinare.

On je ocenio da je DS, onog trenutka kada je odustala od formule da se Kosovo predstavlja kao Kosovo-UMNIK odustala i od nacionalnih i državnih interesa i da je vodila “antisrpsku politiku”.

DSS će se, prema njegovim rečima, o politici nove vlade prema Kosovu i Metohiji izjasniti kada bude poznata platforma o južnoj pokrajini.

Ta stranka će se, kako je najavio Petković, zalagati da se u Skupštini Srbije usvoji rezolucija koja će predstavljati diskontinuitet u odnosu na dosadašnju politiku prema Kosovu.

Izvor: Tanjug, RTV

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *