03. септембар – ДСС: За договоре из Брисела крива ДС, стигло на наплату

БЕОГРАД – Демократска странка Србије сматра да представљање Косова и Метохије на регионалним скуповима договорено у Бриселу, као и инструкција Владе Србије да одблокира учешће земље на скуповима где учествује и Приштина, није у интересу Србије.

ДСС је за такву ситуацију оптужила Демократску странку, која је, како је рекао портпарол ДСС Петар Петковић, претходне четири године водила погубну политику према јужној покрајини.

“Стигло је на наплату нешто што је већ било договорено. Ту нема много простора на тему да ли ова влада сноси кривицу и одговорност, то су само обавезе које су од претходне владе стигле као плодови које Србија убира, нажалост, на њену штету”, рекао је Петковић на конференцији за новинаре.

Он је оценио да је ДС, оног тренутка када је одустала од формуле да се Косово представља као Косово-УМНИК одустала и од националних и државних интереса и да је водила “антисрпску политику”.

ДСС ће се, према његовим речима, о политици нове владе према Косову и Метохији изјаснити када буде позната платформа о јужној покрајини.

Та странка ће се, како је најавио Петковић, залагати да се у Скупштини Србије усвоји резолуција која ће представљати дисконтинуитет у односу на досадашњу политику према Косову.

Извор: Танјуг, РТВ

3 коментара

  1. Sve ono sto nije VERIFICIRANO u PARLAMENTU nema nikakvu tezinu. Nema izgovra niti za NOVU VLADU. Ako bas zele, sve sporne odluke mogu dati na glasanje u PARLAMENT. Ukoliko “ne prodju” a ne bi trebalo proci, defakto ce se i javno objaviti nevazecim, dogovori Tadica i DS u vezi KIMa i svega ostaloga sto je bilo na stetu SRBIJE.

  2. tako je neznam zasto se stalno govori moramo ispuniti kada nista nije proslo u parlamentu kada nismo znali ni sta su dogovorili a oni koji su tajno dogovarali moraju javno u zatvor

  3. A vi ste nevini, ko seoske mlade! Što ne kažeš koliki je vaš doprinos vraćanju “žute podmornice” u život i na vlast, koju su zloupotrebili uništavajući sve što nam je sveto? Šta je? Misliš da nam je svima toliko kratka pamet pa se ne sećamo 2004. godine, kad ste ih vratili na vlast, a protiv želje svog naroda ispunjavali ste želje engleskog i američkog ambasadora? Naivčino!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *