24. avgust – Mirović: Nova koalicija u Novom Sadu do 4. septembra

NOVI SAD -Nova politička koalicija koja treba da preuzme vlast u Novom Sadu, a koju će činiti Srpska napredna stranke (SNS), Socijalističke partije Srbije (SPS) i Ujedinjeni regioni Srbije (URS), biće formirana do 4. septembra, izjavio je član Predsedništva SNS Igor Mirović za “Blic”.

Novosadski naprednjaci najavljuju da će se nova koalicija formirati do 4. septembra da bi preuzela vlast u Novom Sadu, u skladu s dogovorom na najvišem stranačkon nivou SNS, SPS i URS, piše “Blic”.

Posle optužbi novosadskog ogranka SNS da socijalisti odlažu formiranje vlasti s naprednjacima u Novom Sadu, Mirović je potvrdio da će nova politička koalicija biti formirana do 4. septembra, a do polovine narednog meseca u Vojvodini će se prekomponovati vlast u više od 10 opština.

“Čeka se još zvanična odluka lokalnih socijalista”, rekao je Mirović i dodao da je “vrh SNS, SPS i URS to dogovorio”.

I predsednik vojvođanskih socijalista Radoslav Striković potvrdio je za “Blic” da socijalisti “uveliko razgovaraju sa SNS o prekomponovanju lokalnih vlasti kako bi je upodobili sa republičkom koalicijom”, kao i da će “do promena doći početkom septembra”.

“Blic” piše i da su “pri kraju razgovori SNS i SPS o formiranju nove vlasti u Somboru, Kikindi, Kuli, Šidu, Beočinu, Inđiji”, dok su socijalisti i naprednjaci već formirali vlast u Baču, Zrenjaninu, Pančevu, Pećincima, Rumi, Bačkoj Palanci i Sremskoj Mitrovici.

Izvor: Tanjug, Blic, RTV

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *