1. avgust – Čanak traži pomoć od ambasadora zbog “progona”

NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak pozvao je strane ambasadore u zemlji da pomognu da se “zaustavi progon političkih protivnika u Srbiji zloupotrebom državnih organa”, saopštila je danas ta partija.

“Verujem da ste iz medija saznali o pritiscima koje ovih dana sprovodi koalicija okupljena oko SNS, naročito u gradovima u Vojvodini. Posebno bih u tom kontekstu izdvojio Zrenjanin, gde je pritisak na našeg potpredsednika stranke i poslanika u Skupštini Vojvodine Aleksandra Martona, a samim tim i na LSV i naše birače, uključena i policija”, napisao je Čanak u pismu, navodi LSV.

Čanak tvrdi da su takvi događaji u Zrenjaninu i Novom Sadu pokazatelj “vraćanja u period progona političkih protivnika zloupotrebom državnih institucija”.

Pismo je, kako je saopšteno, upućeno na 45 adresa ambasada među kojima su i ambasade zemalja suseda i Evropske Unije ali i Ruske Federacije, SAD, Švajcarske, Japana, NR Kine i Kraljevine Norveške.

Potpredsednik LSV Aleksandar Marton optužio je u utorak novu gradsku vlast u Zrenjaninu da preko policije pokušava da izvrši pritisak na njega i njegovu stranku.

Marton, koji je bivši predsednik Skupštine grada, rekao je novinarima ispred porodične kuće da ga proteklih deset dana traži zrenjaninska policija povodom krivične prijave koju je protiv njega podneo Okružni odbor Srpske napredne stranke zbog odlaganja konstitutivne sednice Skupštine Zrenjanina.

Izvor: Tanjug

5 komentara

  1. Bilo bi mi drago da Čanka prognete negdje u neki Sibir.

  2. Kada je donosio zakon o narodnim poslanicima, koji kaze da je posl. vlasnik mandata , tada je to bila demokratska tvorevina, jer su oni kupovali poslanike i njihove mandate, a sada mu se to obija o glavu i place. Vrhunac cinizma prema gradjanima Srbije. Hoce li ga najzad procitati glasaci lige, PRAVOSLAVNI SRBI IZ VOJVODINE koji su glasali za njega misleci da glasaju za sebe.

  3. Izmiče se soroški čanak traži pomoć Abasadora dabi mogao i dalje
    biti ČANKO LIZAC.Vidim tamburu možeš u Peštu iSegedin pa tamo taburaj može se nešto i zaradit povedi i one znaš koje izBODRUMA
    i to glasanje je po demokratski mićunovski a BRE DOKLE???

  4. Piši ambasadorima koji su te tu posadili,ili nek te negde odvedu.

  5. Mislio sam da je on invalid samo u nogu!?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *