1. август – Чанак тражи помоћ од амбасадора због “прогона”

НОВИ САД – Председник Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак позвао је стране амбасадоре у земљи да помогну да се “заустави прогон политичких противника у Србији злоупотребом државних органа”, саопштила је данас та партија.

“Верујем да сте из медија сазнали о притисцима које ових дана спроводи коалиција окупљена око СНС, нарочито у градовима у Војводини. Посебно бих у том контексту издвојио Зрењанин, где је притисак на нашег потпредседника странке и посланика у Скупштини Војводине Александра Мартона, а самим тим и на ЛСВ и наше бираче, укључена и полиција”, написао је Чанак у писму, наводи ЛСВ.

Чанак тврди да су такви догађаји у Зрењанину и Новом Саду показатељ “враћања у период прогона политичких противника злоупотребом државних институција”.

Писмо је, како је саопштено, упућено на 45 адреса амбасада међу којима су и амбасаде земаља суседа и Европске Уније али и Руске Федерације, САД, Швајцарске, Јапана, НР Кине и Краљевине Норвешке.

Потпредседник ЛСВ Александар Мартон оптужио је у уторак нову градску власт у Зрењанину да преко полиције покушава да изврши притисак на њега и његову странку.

Мартон, који је бивши председник Скупштине града, рекао је новинарима испред породичне куће да га протеклих десет дана тражи зрењанинска полиција поводом кривичне пријаве коју је против њега поднео Окружни одбор Српске напредне странке због одлагања конститутивне седнице Скупштине Зрењанина.

Извор: Танјуг

5 коментара

  1. Bilo bi mi drago da Čanka prognete negdje u neki Sibir.

  2. Kada je donosio zakon o narodnim poslanicima, koji kaze da je posl. vlasnik mandata , tada je to bila demokratska tvorevina, jer su oni kupovali poslanike i njihove mandate, a sada mu se to obija o glavu i place. Vrhunac cinizma prema gradjanima Srbije. Hoce li ga najzad procitati glasaci lige, PRAVOSLAVNI SRBI IZ VOJVODINE koji su glasali za njega misleci da glasaju za sebe.

  3. Izmiče se soroški čanak traži pomoć Abasadora dabi mogao i dalje
    biti ČANKO LIZAC.Vidim tamburu možeš u Peštu iSegedin pa tamo taburaj može se nešto i zaradit povedi i one znaš koje izBODRUMA
    i to glasanje je po demokratski mićunovski a BRE DOKLE???

  4. Piši ambasadorima koji su te tu posadili,ili nek te negde odvedu.

  5. Mislio sam da je on invalid samo u nogu!?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *