03. avgust – Nikolić nudi Albancima da žive – kao Nemci u Belgiji

BEOGRAD – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je potrebno postići nacionalni konsenzus o Kosovu i da namerava da razgovara i s predstavncima vlade i opozicije, kao i Srba i južno i severno od Ibra, jer želi da “Srbija konačno zauzme stav (o tome) šta želi”.

Nikolić je u intervjuu za izdanje lista “Danas”  rekao da će kosovskim Albancima ponuditi suštinsku autonomiju – da “žive kao Nemci u Italiji ili Nemci u Belgiji”.

Dodao je da o “nacionalnom konsenzusu” o Kosovu želi da razgovara sa svima koji u Skupštini imaju predstavnike, s članovima Vlade, a potom i opozicije, SANU, Crkve, značajnijim privrednicima.

Na pitanje šta kao predsednik Srbije nudi kosovskim Albancima, Nikolić je rekao “ponuda je Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN – suštinska autonomija”.

On je rekao i da je “Evropa spremna za ulazak Srbije” i da ne očekuje dodatne uslove za utvrđivanje datuma za otpočinjanje njenih pristupnih pregovora sa EU, ali da nije “preveliki optimista” da će se to desiti ove godine.

Nikolić je naveo da Srbija zbog kriminala, korupcije, loše izvedene reforme pravosuđa i privatizacije, do sada “i nije bila spremna za EU”, ali da će nova vlada morati da radi “mnogo brže, efikasnije, iskrenije” od prethodne.

Izvor: Beta

4 komentara

  1. Može se ponuditi svoje ali nikako nacionalno! Da Srbija mora i
    treba imati razgovor sa svojim građanima to je za svaku pohvalu.
    Rešenje konflikta na Kosmetu mogu i moraju da reše Srbi i Šiptari. Svako mešanje sa strane i pomaganje jednoj strani u
    komfliktu neće rešiti problem iskustvo nas uči na našem terenu
    i u svetu uopšte.Gos,Predsedniče koliko je Kosmet VAŠ toliko je
    i moj jer starina mi je okolina PEĆI.Šiptari kao nacionalna
    manjina imaju pravo na kulturnu autonomiji i ništa više.Koja
    prava Srbi imaju u: ALBANIJI;MAKEDONIJI;HRVATSKOJ i da kažem
    u AMERICI iz mog iskustva ništa više osim VERE kojoj pripadamo.

  2. Mislim da je najbolje siptarima da odu u Belgiju a ne u Italiju. Ovaj Toma je mnogo mek, kazi im Belgija. U Italiji je opasno, crnogorska mafija je jaca od njihove. Uzdravlje.

  3. Ova ponuda kosovskim ALBANCIMA je veoma lijep gest novoga predsjednika SRBIJE. Ipak on bi svu svoju energiju morao usmjeriti da plan II. Nema sanse da to ALBANCI prihvate. Oni su godinama imali vece privilegije nego Nemci u Belgiji i Italiji.(Cijeli period bivse JUGE- SFRJ ) To isto im je i Milosevic nudio davno prije bombardovanja. Nudio im se i model HONG- KONGA. Sve su ODBILI. U ovom trenutku, cak i kada bi to htjeli prihvatiti, AMERIKANCI odlucuju, i to ce biti odbijeno. Dakle ostaje R1244, ukoliko TOMISLAV NIKOLIC nije POLITIKANT i obicna KUKAVICA….a po zakljinjanju u europski put,i po dosadasnjim istupanjima i izjavama, nisam bas siguran da je neki “junak”!

  4. Nikolic nudi Albancima da zive u Srbiji kao Nemci u Belgiji …..
    Ja mislim da se Nikolic zajebunio. Misleci da ustavari Shiptari zive u Belgiji. Raspadom Jugoslavije Shiptara je bilo u Belgiji preko 60 hiljada a priblizno isto toliko u ostalim Evropskim zemljama. Albanaci koji su nakon raspada Albanije bili svi ilegalci u toj Evropi i registrovani kao drzavljani Jugoslavije i veoma problematicni. Evropska unija je to celo Albansko-Shiptarsko ilegalno drustvo, mudro strpala na Kosovo i proglasili Kosovo nezavisnom drzavom. Sto se nikad nece ostvariti garantujem, takva podvala Evrope se i dalje sprema da Srbiju uvuku u njihovu zajednicu da bi Srbiju lakse mogli totalno da uniste. Ako Srbija dozvoli to, to ce joj biti KRAJ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *