01. avgust – Poginula dva podoficira na Kopaoniku, Vučić krenuo na mesto pogibije

KOPAONIK – Dvojica podoficira, pripadnika Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije, poginula su danas oko 10.25 na Pančićevom vrhu na Kopaoniku tokom raščišćavanja terena od minsko-eksplozivnih sredstava, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Pripadnici Vojske Srbije bili su angažovani na raščišćavanju terena od minsko-eksplozivnih sredstava na osnovu ugovora Komande ViPVO sa Kontrolom letenja SCG (SMATSA) radi izgradnje zaštitne ograde oko objekta na Kopaoniku.

U Informativnoj službi Policijske uprave Kraljevo rekli su Tanjugu da su poginuli podoficiri S. M. (36) i M.N. (37).

Prema rečima portparola Policijske uprave Kraljevo, istragu će najverovatnije pored nadležnog istražnog sudije, obaviti i veštaci Vojske Srbije.

Podsećamo, ovo je druga tragedija u kojoj su pripadnici VS izgubili život u poslednja dva meseca. Dvoje kadeta stradalo je sredinom juna na Pasuljanskim livadama, a sedmoro je lakše ili teže povređeno.

Vučić krenuo na mesto pogibije
Ministar odbrane Aleksandar Vučić prekinuo je za danas planirane aktivnosti i uputio se na Kopaonik, gde su jutros u eksploziji kasetne bombe poginula dva pripadnika Vojske Srbije, rečeno je Tanjugu u Ministartvu odbrane.

Sa Vučićem je na putu za Kopaonik i načelnik Generalštaba VS Ljubiša Diković.

 

Izvor: B92, RTV

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *