01. август – Погинула два подофицира на Копаонику, Вучић кренуо на место погибије

КОПАОНИК – Двојица подофицира, припадника Ваздухопловства и противваздухопловне одбране Војске Србије, погинула су данас око 10.25 на Панчићевом врху на Копаонику током рашчишћавања терена од минско-експлозивних средстава, саопштило је Министарство одбране. Припадници Војске Србије били су ангажовани на рашчишћавању терена од минско-експлозивних средстава на основу уговора Команде ВиПВО са Контролом летења СЦГ (СМАТСА) ради изградње заштитне ограде око објекта на Копаонику.

У Информативној служби Полицијске управе Краљево рекли су Танјугу да су погинули подофицири С. М. (36) и М.Н. (37).

Према речима портпарола Полицијске управе Краљево, истрагу ће највероватније поред надлежног истражног судије, обавити и вештаци Војске Србије.

Подсећамо, ово је друга трагедија у којој су припадници ВС изгубили живот у последња два месеца. Двоје кадета страдало је средином јуна на Пасуљанским ливадама, а седморо је лакше или теже повређено.

Вучић кренуо на место погибије
Министар одбране Александар Вучић прекинуо је за данас планиране активности и упутио се на Копаоник, где су јутрос у експлозији касетне бомбе погинула два припадника Војске Србије, речено је Танјугу у Министартву одбране.

Са Вучићем је на путу за Копаоник и начелник Генералштаба ВС Љубиша Диковић.

 

Извор: Б92, РТВ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *