„Пашњак прве класе“ за 1.500.000 евра

Пише Иван Нинић

„Печат“ преноси са „Пиштаљке“ нове појединости o неимарским прегнућима Драгана Шутановца

Плац у Скерлићевој 20 на Врачару, на којем Драган Шутановац, његова супруга Марија и још девет инвеститора граде луксузну зграду, купљен је прошле године за 1,5 милиона евра, показује документација до које је дошла „Пиштаљка“. Део плаца од два ара на овој елитној локацији који су инвеститори купили од предузећа „Трешња“ д.о.о. у катастру је заведен као  –  „пашњак прве класе“!
Појединачна цена за сваког купца није дефинисана уговором, али ако је укупан износ подељен на „равне части“, онда је брачни пар Шутановац морао да плати 272.727 евра. Осим ако им ту суму остали инвеститори из неког разлога нису умањили. Уговор који „Пиштаљка“ ексклузивно објављује закључен је и оверен у Првом основном суду у Београду 16. јуна 2011. године (ОВ I бр.87613/2011). Потписали су га купци Гордан и Драган Петрић, Предраг Ђорђевић и продавци Милош Рутовић из Београда и заменик директора фирме „Трешња“ д.о.о. Живомир Радосављевић. Предраг Ђорђевић је уговор потписао по пуномоћју купца Ненада Ђорђевића, док је по специјалном пуномоћју у име осморо инвеститора, између осталих и супружника Шутановац, свој потпис ставио Драган Петрић.
Према уговору, предмет купопродаје је породично-стамбена зграда са три стана који се налазе на катастарској парцели површине 744 квадратна метра. Стан површине 39 квадратних метара на локацији у Скерлићевој 20 од „Трешње“ д.о.о. купили су Зоран Јанковић, Гордан и Драган Петрић и Ненад Ђорђевић, наводи се у члану 1. Уговора. Затим, стан површине 26 квадратних метара од Милоша Рутовића купили су инвеститори Спасоје Ивановић и Миа Зечевић. А трећи стан површине 63 квадратна метра од „Трешње“ д.о.о. купили су инвеститори Драгиша Вујовић, Немања Видић, Драган Шутановац, Марија Шутановац и кипарска оф-шор фирма „Вилаб фарм ЛТД“. Над овим трећим станом Драган и Марија Шутановац су стекли по 1/10 власничког удела, односно 12,6 квадратних метара, што им је послужило као основ за учешће у изградњи зграде од готово 4.000 квадратних метара.
Истим уговором је обухваћена и продаја права коришћења преосталог дела земљишта површине 215 квадратних метара „пашњака прве класе“, које су од тадашњег власника „Трешње“ д.о.о. купили инвеститори Гордан и Драган Петрић. Цена непокретности (станова и земљишта), као и целокупне правне и техничко-пројектне документације утврђена је на износ од 1.500.000 евра, наводи се у члану 4. Уговора (…)
Агенција за борбу против корупције мораће посебно да се позабави и чињеницом да министар Шутановац није обавестио Агенцију да је прошле године постао власник 1/10 стана површине 63 квадратна метра у Скерлићевој 20. У међувремену, сарадник „Пиштаљке“ је дошао до копије Преписа листа непокретности број: 952-412-1638/11, од 8.7.2011, из којег се јасно види да су још од средине прошле године министар и његова супруга у катастру непокретности уписани као власници по 1/10 удела стана, који уопште није наведен у званичној имовинској карти министра.
Постоји довољно доказа да Агенција за борбу против корупције покрене поступак против Драгана Шутановца због сумње да је прекршио члан 27. Закона о Агенцији за борбу против корупције. Ова одредба прописује да ће се затвором од шест месеци до пет година казнити функционер који не пријави имовину Агенцији или даје лажне податке о имовини, у намери да прикрије податке о имовини.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *