29. jul – Ahtisari preti praznom puškom

BEOGRAD – Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica ocenio je  da izjava bivšeg izaslanika UN za Kosovo Martija Ahtisarija da Srbija ne treba da uđe u Evropsku uniju dok ne prizna Kosovo, deluje kao pretnja praznom puškom.

U izjavi dostavljenoj agenciji Beta Koštunica je ocenio da je Ustav Srbije “neprobojna brana” za nezavisnost Kosova, i da nema ni pomisli da bi se Ustav mogao menjati sve dok je celovitost zemlje ugrožena.

“Mi smo u pravom trenutku 2007. godine obezbedili da Savet bezbednosti odbaci Ahtisarijev plan, i nikakvim naknadnim ucenama ne može se oživeti Ahtisarijev projekat da Srbija prizna Kosovo”, rekao je Koštunica.

Koštunica je rekao da se EU i njene članice takođe suočavaju sa krizom, ali i da je jasno da EU za građane Srbije više nema tako privlačnu snagu i da je politika ‘EU nema alternativu’ završena u Srbiji.

Izvor: Beta

2 komentara

  1. DSS mora da sledi ono što javno govori većina u parlamentu
    odlučuje. Nije fer deliti lekcije a ne glasati za novu vladu,
    politika je čudo sa promenama to pamte biši Radikali a sad SNS
    Za promenu Ustava potrebna je sadašnja većina sa DS+Ostali iz
    opozicije i evo APSOLUTNE VEĆINE ZA SVE PROMEDE gos, izDSS.

  2. Vojislav Kostunica jeste jedina licnost na politickoj sceni SRBIJE koji bi bio u stanju spasiti KOSMET i izvuci SRBIJU iz svekolike krize.On sve zna i sve mu je jasno – sada -danas.
    Nista mu nije bilo jasno, kada je uz pomoc zapada (Citaj “Porodicne dragulje”)srusio MILOSEVICA. Kada ga je “ZAPAD” upotrebio da izvrsi taj PRLJAVI zadatak, a poslije toga sve snage ulozio u rusenju njegovog politickog reitinga.On danas pretstavlja onoliku snagu u SRBIJI koliko otprilike dobije glasova na izborima. Iako je po svemu barem “tri koplja” iznad Nikolica, Dacica i ostalih( da ne spominjemo jadnoga Tadica), “ZAPAD” mu nikada nece dozvoliti da bude vodeca snaga u SRBIJI. Podrsku ce imati prevrtljivi Dacic i nesigurni NIkolic,i njima slicni,a uvjek na stetu SRBIJE……

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *