19. jul – Od javnosti sakriveni delovi dogovora sa Prištinom

BEOGRAD – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je od javnosti sakriven deo dogovora sa Prištinom u Briselu i da “tim, naizgled bezazlenim rešenjima” Beograd i sam “privodi kraju nezavisnost Kosova”.

“Sakriveno je, recimo, da na skupovima ispred Albanaca može da stoji samo natpis Kosovo sa zvezdicom, bez fusnote. Obmana je i da Srbi na Severu KiM ne moraju da uzimaju registarske tablice, a uslov za to je da se upisu kao državljani Kosova. Postoje i nedoumice oko integrisanog upravljanja prelazima”, naveo je Nikolić u intervjuu za Večernje novosti od četvrtka.

“Kad budemo pregovarali o statusu i suočimo se sa gomilom dokumenata, po kojima je to praktično država, šta ćemo da radimo? Ne znam koliko su ozbiljno vođeni pregovori do sada i kome danas glavni pregovarač zapravo odgovara…Čini mi se da je mnogo toga rađeno u žurbi, kad je trebalo dobiti status kandidata. I to sve da bi jedna stranka stekla dobre pozicije za izbore. Olako se prešlo preko toga da ono što su mislili da je dobro za Srbiju, u stvari – nije napisano”.

On je najavio da čim se formira vlada, okupiti sve koji nešto znače u Srbiji kako bi se našla jedna platforma za dijalog o Kosovu, kao i da će će insistirati da se u predstojeće političke pregovore o pokrajini osim EU uključe i Ujedinjene nacije.

Izvor: Beta

3 komentara

  1. Gos, Predsedniče od javnosti srpske Dosovci i žuti kartel sakriva
    izdaju nacionalnih i državnih interesa. Neskupljajte tako zvanu elitu pitajte narod šta želi i sa kim imati privredne odnose.
    Elita vara narod države Srbije Gos Predsedniče nemislim daste
    naivni ovo stanje koje ste nasledili od žutog kartela nemože
    elita rešiti.Elita živu na tuđem znoju i to građani Srbije znaju.
    Ispunite obečanje koje ste dali 10 maja o krađi glasova i ta i
    sva krađa nacionalnih dobara je delo ELITE DOSOVSKE.

  2. Ukoliko postoji politicka,ljudska i drzavnicka volja kod Tomislava Nikolica, ono sto je do sada potpisano, lako moze izgubiti svaku vaznost. Setite se samo sta je sve potpisano u korist SRBIJE a nikada nije imalo nikakav znacaj ( R 1244, Kumanovski sporazum itd..)
    Ne treba zaboraviti ni one koji su potpisivali ugovore stetne po SRBIJU. Postoji USTAV SRBIJE, SUDSTVO, JAVNO TUZILASTVO, ZATVORI.

  3. Svetlost i toplina

    ONI VARAJU NAROD OD 2000-te gpodine.Zar ste to zaboravili.Ali
    je “žuti kartel” sve prevazišao.ONI SU KREATIVNI U TOME. Imaju
    izvesne NVO koje su veoma uticajne kad su takvi poslovi u pitanju.
    Imaju mnogo prostora za delovanje u politici države – ti koji
    nikad nisu izašli na IZBORE. U tome je njihova neprevaziđena
    IZUZETNOST.I uticaj na politiku koja se vodi u državi.Takvi drže
    i pojedine pisane medije ,koje svesno uništaju,pretvarajući ih
    u partisko glasilo.Sve rade “pod žitom” u tišini.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *