19. јул – Од јавности сакривени делови договора са Приштином

БЕОГРАД – Председник Србије Томислав Николић изјавио је да је од јавности сакривен део договора са Приштином у Бриселу и да “тим, наизглед безазленим решењима” Београд и сам “приводи крају независност Косова”.

“Сакривено је, рецимо, да на скуповима испред Албанаца може да стоји само натпис Косово са звездицом, без фусноте. Обмана је и да Срби на Северу КиМ не морају да узимају регистарске таблице, а услов за то је да се упису као држављани Косова. Постоје и недоумице око интегрисаног управљања прелазима”, навео је Николић у интервјуу за Вечерње новости од четвртка.

“Кад будемо преговарали о статусу и суочимо се са гомилом докумената, по којима је то практично држава, шта ћемо да радимо? Не знам колико су озбиљно вођени преговори до сада и коме данас главни преговарач заправо одговара…Чини ми се да је много тога рађено у журби, кад је требало добити статус кандидата. И то све да би једна странка стекла добре позиције за изборе. Олако се прешло преко тога да оно што су мислили да је добро за Србију, у ствари – није написано”.

Он је најавио да чим се формира влада, окупити све који нешто значе у Србији како би се нашла једна платформа за дијалог о Косову, као и да ће ће инсистирати да се у предстојеће политичке преговоре о покрајини осим ЕУ укључе и Уједињене нације.

Извор: Бета

3 коментара

 1. Gos, Predsedniče od javnosti srpske Dosovci i žuti kartel sakriva
  izdaju nacionalnih i državnih interesa. Neskupljajte tako zvanu elitu pitajte narod šta želi i sa kim imati privredne odnose.
  Elita vara narod države Srbije Gos Predsedniče nemislim daste
  naivni ovo stanje koje ste nasledili od žutog kartela nemože
  elita rešiti.Elita živu na tuđem znoju i to građani Srbije znaju.
  Ispunite obečanje koje ste dali 10 maja o krađi glasova i ta i
  sva krađa nacionalnih dobara je delo ELITE DOSOVSKE.

 2. Ukoliko postoji politicka,ljudska i drzavnicka volja kod Tomislava Nikolica, ono sto je do sada potpisano, lako moze izgubiti svaku vaznost. Setite se samo sta je sve potpisano u korist SRBIJE a nikada nije imalo nikakav znacaj ( R 1244, Kumanovski sporazum itd..)
  Ne treba zaboraviti ni one koji su potpisivali ugovore stetne po SRBIJU. Postoji USTAV SRBIJE, SUDSTVO, JAVNO TUZILASTVO, ZATVORI.

 3. Светлост и топлина

  ОНИ ВАРАЈУ НАРОД ОД 2000-те гподине.Зар сте то заборавили.Али
  је “жути картел” све превазишао.ОНИ СУ КРЕАТИВНИ У ТОМЕ. Имају
  извесне НВО које су веома утицајне кад су такви послови у питању.
  Имају много простора за деловање у политици државе – ти који
  никад нису изашли на ИЗБОРЕ. У томе је њихова непревазиђена
  ИЗУЗЕТНОСТ.И утицај на политику која се води у држави.Такви држе
  и поједине писане медије ,које свесно уништају,претварајући их
  у партиско гласило.Све раде “под житом” у тишини.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *