17. jul – SNS:”Politika” promenila vlasnika

BEOGRAD – Srpska napredna stranka saopštila je danas da je beogradska “Politika” promenila vlasnika i ocenila da iza te odluke stoji pokušaj Demokratske stranke da “uguši medijsku slobodu”.

SNS je u saopštenju ocenila da je “skandalozno i sramotno to što je najstarija novinska kuća u Srbiji ‘Politika’ preko noći, bez ičijeg znanja, netransparentno, promenila vlasnika”.

Sa saopštenjem SNS je medijima poslala i dokument – izveštaj Agencije za privredne registre o novoj vlasničkoj strukturi novinske kuće “Politika a.d.”, u kome je navedeno da se u Registar privrednih subjekata registruje promena podataka kuće “Politika”.

Prema tom rešenju, izbrisano je poslovno ime “OST HOLDING GMBH”, a upisano je “OOO Ist Media Group”, čija je adresa u Moskvi i navodi se da je njen udeo 50 odsto.

“SNS pita da li iza te zakulisne radnje stoje Miroslav Bogićević i Dušan Petrović ili možda Božidar Đelić, kao i da li DS misli da sve novine u Srbiji, poput ‘Blica’, treba da budu njeno partijsko glasilo”, piše u saopštenju naprednjaka. Prema SNS, u pitanju je “još jedan pokušaj DS da uguši medijsku slobodu u Srbiji”.

Uz napomenu da je stanje u medijima već katastrofalno, što blokira napore Srbije da se približi EU, SNS je zatražila od nadležnih državnih organa da po hitnom postupku saopšte ko stoji iza moskovske kompanije “OOO Ist Media Group“ i kako je “u gluvo doba noći, krajnje perfidno, izvršena promena vlasništva ‘Politike’, novinske kuće u kojoj država ima 50 odsto udela”.

Izvor: Tanjug

Jedan komentar

  1. Pa javlja mi se da će da potrče da vam odgovore na zahet, sve trčeći i šutirajući se u dup..ce! Stvarno ste smešni! Ko će to da ih natera da vam daju te podatke? Ko? Koja to institucija nije u njihovim rukama u potpunosti? Vi umesto da planirate kako da ih sve počistite, sve, vi bi da se bavite “kozmetikom”, šatro da ne bude retorzije! Stvarno ste smešni! Ovamo vučko štiti svog pajtosa đilasa, koji nastavlja kožu da nam dere nemilosrdno, a žuti žare i pale po institucijama uz pomoć svog pravosuđa, a vi se mislite kako da ih ne uvredite? Bože, za kakve metiljavce smo mi glasali! Ma tako nam i treba!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *