17. јул – СНС:”Политика” променила власника

БЕОГРАД – Српска напредна странка саопштила је данас да је београдска “Политика” променила власника и оценила да иза те одлуке стоји покушај Демократске странке да “угуши медијску слободу”.

СНС је у саопштењу оценила да је “скандалозно и срамотно то што је најстарија новинска кућа у Србији ‘Политика’ преко ноћи, без ичијег знања, нетранспарентно, променила власника”.

Са саопштењем СНС је медијима послала и документ – извештај Агенције за привредне регистре о новој власничкој структури новинске куће “Политика а.д.”, у коме је наведено да се у Регистар привредних субјеката региструје промена података куће “Политика”.

Према том решењу, избрисано је пословно име “ОСТ ХОЛДИНГ ГМБХ”, а уписано је “ООО Ист Медиа Гроуп”, чија је адреса у Москви и наводи се да је њен удео 50 одсто.

“СНС пита да ли иза те закулисне радње стоје Мирослав Богићевић и Душан Петровић или можда Божидар Ђелић, као и да ли ДС мисли да све новине у Србији, попут ‘Блица’, треба да буду њено партијско гласило”, пише у саопштењу напредњака. Према СНС, у питању је “још један покушај ДС да угуши медијску слободу у Србији”.

Уз напомену да је стање у медијима већ катастрофално, што блокира напоре Србије да се приближи ЕУ, СНС је затражила од надлежних државних органа да по хитном поступку саопште ко стоји иза московске компаније “ООО Ист Медиа Гроуп“ и како је “у глуво доба ноћи, крајње перфидно, извршена промена власништва ‘Политике’, новинске куће у којој држава има 50 одсто удела”.

Извор: Танјуг

Један коментар

  1. Pa javlja mi se da će da potrče da vam odgovore na zahet, sve trčeći i šutirajući se u dup..ce! Stvarno ste smešni! Ko će to da ih natera da vam daju te podatke? Ko? Koja to institucija nije u njihovim rukama u potpunosti? Vi umesto da planirate kako da ih sve počistite, sve, vi bi da se bavite “kozmetikom”, šatro da ne bude retorzije! Stvarno ste smešni! Ovamo vučko štiti svog pajtosa đilasa, koji nastavlja kožu da nam dere nemilosrdno, a žuti žare i pale po institucijama uz pomoć svog pravosuđa, a vi se mislite kako da ih ne uvredite? Bože, za kakve metiljavce smo mi glasali! Ma tako nam i treba!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *