11. jul – Sonja Biserko i helsinško – odboraške mitologije

Helsinški odbor na čelu sa Sonjom Biserko, upozorio je večeras da je u Srbiji na delu snažan pokret poricanja i negiranja genocida u Srebrenici, sve pozivajući se na presude Tribunala u Hagu (koji inače ni u jednoj presudi ne pominje genocid), te na izvesne „međupresude“ Slobodanu Miloševiću u kojima se spominje odgovornost Srbije. Između ostalog, pomenut je i naš i Vaš list „Pečat“ zbog knjige „Srebrenica – falsifikovanje istorije“. Podsećamo Gđu Sonju Biserko da je pomenuta knjiga zbornik radova stranih autora kojima je zajednički imenitelj traganje za istinom, što je kod vas manje bitna kategorija od opravdavanja svrhe postojanja Helsinškog odbora u Srbiji. Saopštenjima HO stvarno se ne bi trebala pridavati naročita pažnja, ali posle skorašnjih zločina nad Srbima povratnicima na Kosovu, kontinuiranog progona istih sa vekovnih ognjišta, masovnog nestanka Srba sa teritorije Federacije BiH, sramnog Tadićevog rukovanja sa Tačijem, da se HO obrati javnosti sa takvim saopštenjem? HO, sve na čelu sa Sonjom Biserko bi trebalo da provere svoje kompase i utvrde tačnu poziciju na kojoj se trenutno nalaze.

9 komentara

  1. Čestitam! Treba da vam bude čast, što vas takva “moralna gromada” stavlja na stub srama! Svaki pošten Srbin oseća neizmerno zadovoljstvo, kad bude prozvan od ove nakaze! Ubeđen sam da ću doživeti dan, kada će se polagati računi za kvislinško delovanje protiv Srbije i srpskog naroda, na kome će ova kreatura da zauzme počasno mesto. Opet, nije mi jasno zašto bi vaš list osećao potrebu da se pravda ovoj primadoni. Da se ne bojite njenih jurišnika u tužilaštvu i sudstvu? Mislim da je krajnje vreme da se oslobodite tih strahova, jer ne može se biti “svetionik istine”, a bojati se gebelsovih potomaka. Nadam se samo da će ruka pravde stiću ovu nakazu, pre nego što pobegne kod svojih vazalnih gospodara.

  2. Ta nesretnica prvo neka se za zdravlje pomoli pred svojom ikonom Kozme i Damjana, potom će videti genocid koji se i danas vrši – na nama,Srbima!!!

  3. Dokle će u ovoj napaćenoj Srbiji da vršljaju Soroševi AND US
    plaćenici??? Dali smo toliko nisko pali da treba uopšte da slušamo Razne Sonje,Kandićke,Derete i na kraju tamo nekog Mićuna
    Čedu i Tadića. Nova vlada i predsednik Nikolić treba da metnu na
    astal sve protu državne i nacionalne radnje koje izvode strani
    plaćenici a koji narušavaju normalan život ovog prevarenog naroda
    srpskog.Gospodo iz NVO vaše vreme je prošlo dosta te zla učinili
    državnom jedunstvu Srbije.Kapije su otvorene da odete u vaše baze.

  4. Kazite babi, a i ja cu je pronaci na internetu, neka trlja lan da joj prodje dan. Taci je ljubio Olbrajtovij a sada Klintonovoj ali nece nju, ne isplati se mangupu. Uzdravlje.

  5. Ne znam samo do kada će više svi ovi srbomrsci da dobijaju ovoliki javni prostor. Ja sam bio dosta skeptičan i odbijao sam to da priznam godinama, ali jedna velika grupa ljudi ovde u Srbiji radi direktno protiv svoje zemlje i svog ustava, a sva to pod zaštitom nekih prava i sloboda. To se jasno vidi i u ovom tekstu. Ovoliko Srba pobiše na KOSOVU I METOHIJI a niko od njih ni reč da kaže. Najgore od svega je što se dosta njih finansira iz budžeta Republike Srbije, kao npr. onaj Ugričić i brojni drugi. Nije problem što oni slobodno misle, imaju pravo da misle drugačije i da kažu šta misle. Problem je što to njihovo slobodno mišljenje uvek koincidira sa štetom po Srbe i Srbiju. Niko od njih da osudi ubistva Srba na Kosovu, zločine nad Srbima u Hrvatskoj i Bosni, a non stop pričaju o Srebrenici, Vukovaru…ali u pozadini svega je priča o zlom Miloševiću, Velikoj Srbiji, Memorandumu SANUa itd., koja se brani, i koja, ako padne, dovodi u pitanje mnogo toga. Zbog toga danonoćno pričaju o tome.

  6. “Inostrani Agenti” – tako to od danas se zvanicno nazivaju po zakonu ovakve organizacije u Rusiji. I u Rusiji je predsednica ove organizacije tajno uzela americko drzavljanstvo, zaklela se da ce da cuva Ameriku i da ce ratovati ako treba za zastitu americkih interesa a onda se vratila u Rusiju da je uci sta je to demokrtija i svaki put kad doje neko iz Amerika odu da mu tuzakaju Putina, a dok je bio Jelcin sa flasom, sve im je bilo ok.!

  7. Sonja Biserko, ili ti Sanije Biserku sve jedno ali jadno.Ja mislim da ovu bezdušnu osobu ni zemlja neće primiti, kad za to dođe vreme, za sve laži izrečene protiv Srba.Lako joj je da lagodno živi sa tuđim parama sa dovoljno pljuvačke za narod koji joj je pružio gostoprimstvo,ali sve ima kraj pa i to.Doćiće neka druga istinitija vremena i dotična će ipak morati pred lice pravde.Nadam se da će to biti ubrzo.

  8. Sonju treba pustiti da i dalje mlati, bez ikakvih ogranicenja. Normalno, ako ova licnost vrsi nedela prema drzavi Srbiji i njenim gradjanima, tada ovlasceni drzavni organi treba da reaguju, takodje bez ikakvih ogranicenja. I Sonja ima prava, ali i obavezu da postuje zakone Srbije, kao recimo kada se nalazi u Hrvatskoj, Albaniji itd. Srbija u ovom trenutku treba da se posveti urgentnom resavanju zivotnih pitanja njenih gradjana i nesmetanog privrednog razvoja. Zato nema potrebe Sonji davati bilo kakav medijski znacaj, vec naprotiv, treba se usmeriti prema gradjanima, od cijeg dinara inace svi zavisimo.

  9. Šta, zar ova još vršlja po Srbiji?!? Odo’ ja u “večna lovišta”, javite mi kad je se otarasite ili, da pošaljem Lakija (malo je nervozan) da je…sredi!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *