11. jul – Sastav nove Vlade Vojvodine

NOVI SAD – Predsednik nove Vlade Vojvodine biće dosadašnji premijer Bojan Pajtić. Nova Vlada će imati 11 sekretarijata, a novi sekretari su Goran Ješić – poljoprivredaZoran Radoman – finansije,Branislav Bugarski – međuregionalna saradnja i lokalna samouprava,Nataša Pavićević Bajić – energetikaSlaviša Grujić – informisanje i kulturaMilinka Čabano – sport i omaldinaVesna Kopitović – zdravstvo, Slobodan Puzović – ekologija. Resore su zadržali: Miroslav Vasin – privreda, zapošljavanje i ravnopravnost polova, Andor Deli – uprava i propisi, Dragoslav Petrović – nauka i tehnološki razvoj.

Sastav nove Vlade Vojvodine novinarima je u holu skupštine saopštio novi-stari premijer Bojan Pajtić, čiji se ekspoze očekuje na trećoj sednici Skupštine Vojvodine koja je odložena za 16 časova.

Nova Vlada imaće 11 sekretarijata

Poslanici Skupštine Vojvodine usvojili su predlog da nova Vlada Vojvodine ima 11 sekretarijata. U prethodnom sazivu pokrajinska vlada imala je 12 sekretarijata, a u narednom sazivu imaće jedan manje i to tako što je Sekretarijat za privredu na čijem čelu je bio novi predsednik skupštine Ištvan Pastor pridodat Sekretarijatu za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova.

Inače, druga sednica pokrajinske Skupštine počela je nešto pre 11.30 časova minutom ćutanja za sve žrtve u Srebrenici. Minut ćutanja održan je na predlog Lige socijaldemokrata Vojvodine, a prihvatio ga je predsednik skupštine Ištvan Pastor. Pre minuta ćutanja, salu su napustili poslanici Demokratske stranke Srbije, dok su poslanici Srpske napredne stranke sedeli tokom odavanja pošte.

Na samom početku zasedanja, odbornici Srpske napredne stranke i Demokratske stranke Srbije su zatražili da se sednica prekine nakon jučerašnje odluke Ustavnog suda o neustavnosti pojedinih odredaba Zakona o nadležnosti Vojvodine.

Taj predlog je, međutim, odbačen većinom glasova pa je počela prva od dve sednice na kojima će se glasati o novoj vladi Vojvodine i personalnim rešenjima za pojedine sekretarijate.

Vlada Vojvodine će imati stabilnu većinu jer lista “Izbor za bolju Vojvodinu”, SVM i LSV zajedno imaju 76, od ukupno 120 poslanika u vojvođanskom parlamentu.

Osim toga, sigurno je i to da će Vlada biti u izmenjenom sastavu, odnosno u njoj u odnosu na dosadašnju vladu neće biti predstavnika Socijalističke partije Srbije i G17 plus.

Socijalisti, kako je Pajtić u više navrata rekao, neće biti u Vladi Vojvodine zbog toga što na republičkom nivou “formiraju vlast koja nije odraz želje građana Vojvodine izražene na izborima”.

U Skupštini Vojvodine lista “Izbor za bolju Vojvodinu” ima 59 poslanika, Srpska napredna stranka 22, Socijalistička partija Srbije 13, LSV 10, Srpska radikalna stranka pet, dok Demokratska stranka Srbije ima četiri poslanika.

Izvor: RTV

2 komentara

  1. ostavljajuci ‘resor’ kulture i informisanja ‘ligasima’, Pajtic nastavlja svoju lukavu politiku ?! A lukavstvo ipak, nije sto i mudrost ?!

  2. TOLIKO O PONISTAVANJU DRZAVNOSTI KOJU JE PROGLASIO USTAVNI SUD.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *