11. јул – Састав нове Владе Војводине

НОВИ САД – Председник нове Владе Војводине биће досадашњи премијер Бојан Пајтић. Нова Влада ће имати 11 секретаријата, а нови секретари су Горан Јешић – пољопривредаЗоран Радоман – финансије,Бранислав Бугарски – међурегионална сарадња и локална самоуправа,Наташа Павићевић Бајић – енергетикаСлавиша Грујић – информисање и култураМилинка Чабано – спорт и омалдинаВесна Копитовић – здравство, Слободан Пузовић – екологија. Ресоре су задржали: Мирослав Васин – привреда, запошљавање и равноправност полова, Андор Дели – управа и прописи, Драгослав Петровић – наука и технолошки развој.

Састав нове Владе Војводине новинарима је у холу скупштине саопштио нови-стари премијер Бојан Пајтић, чији се експозе очекује на трећој седници Скупштине Војводине која је одложена за 16 часова.

Нова Влада имаће 11 секретаријата

Посланици Скупштине Војводине усвојили су предлог да нова Влада Војводине има 11 секретаријата. У претходном сазиву покрајинска влада имала је 12 секретаријата, а у наредном сазиву имаће један мање и то тако што је Секретаријат за привреду на чијем челу је био нови председник скупштине Иштван Пастор придодат Секретаријату за рад, запошљавање и равноправност полова.

Иначе, друга седница покрајинске Скупштине почела је нешто пре 11.30 часова минутом ћутања за све жртве у Сребреници. Минут ћутања одржан је на предлог Лиге социјалдемократа Војводине, а прихватио га је председник скупштине Иштван Пастор. Пре минута ћутања, салу су напустили посланици Демократске странке Србије, док су посланици Српске напредне странке седели током одавања поште.

На самом почетку заседања, одборници Српске напредне странке и Демократске странке Србије су затражили да се седница прекине након јучерашње одлуке Уставног суда о неуставности појединих одредаба Закона о надлежности Војводине.

Тај предлог је, међутим, одбачен већином гласова па је почела прва од две седнице на којима ће се гласати о новој влади Војводине и персоналним решењима за поједине секретаријате.

Влада Војводине ће имати стабилну већину јер листа “Избор за бољу Војводину”, СВМ и ЛСВ заједно имају 76, од укупно 120 посланика у војвођанском парламенту.

Осим тога, сигурно је и то да ће Влада бити у измењеном саставу, односно у њој у односу на досадашњу владу неће бити представника Социјалистичке партије Србије и Г17 плус.

Социјалисти, како је Пајтић у више наврата рекао, неће бити у Влади Војводине због тога што на републичком нивоу “формирају власт која није одраз жеље грађана Војводине изражене на изборима”.

У Скупштини Војводине листа “Избор за бољу Војводину” има 59 посланика, Српска напредна странка 22, Социјалистичка партија Србије 13, ЛСВ 10, Српска радикална странка пет, док Демократска странка Србије има четири посланика.

Извор: РТВ

2 коментара

  1. ostavljajuci ‘resor’ kulture i informisanja ‘ligasima’, Pajtic nastavlja svoju lukavu politiku ?! A lukavstvo ipak, nije sto i mudrost ?!

  2. TOLIKO O PONISTAVANJU DRZAVNOSTI KOJU JE PROGLASIO USTAVNI SUD.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *