04. jul – Nekoliko bivših poslanika SRS prelaze u tabor SNS

BEOGRAD – Nekoliko bivših poslanika Srpske radikalne stranke Aleksandar Martinović, Dragan Stevanović, Marina Raguš i Vladan Jeremić prelaze u Srpsku naprednu stranku, potvrdio je danas Tanjugu Aleksandar Martinović.

Martinović je rekao da će u narednih nekoliko dana doći do formalnog pristupanja naprednjacima i naveo da je sa liderom SNS Aleksandrom Vučićem imao “korektan razgovor” u kome su se saglasili da je “u politici, kao i u životu potreban kompromis i da su taj kompromis postigli”.

Doskorašnji funkcioner radikala objasnio je da je razlog njegovog prelaska u tabor naprednjaka to što SRS nema perspektivu zbog načina na koji se vodi i kadrovskih rešenja koja su urađena nakon izbora.
“U stranci je bilo mnogo mladih i obrazovanih ljudi, ali nažalost predsednik stranke je te ljude gurnuo u stranu i opredelio se za neke druge”, rekao je Martinović i ocenio da SRS ne može da očekuje ništa povoljno ni nakon sledećih izbora.

“Ono što je najbolje bilo u SRS sada će biti u SNS”, rekao je Martinović. Na pitanje zašto se opredilio za prelazak u SNS kada je tu stranku zajedno sa kolegama oštro kritikovao u republičkom parlamentu, Martinović je odgovorio da je to bila politika stranke u tom trenutku.
“Dok smo bili u SRS trudili smo se da SRS predstavimo na drugačiji način i da nacionalizam bude prosvećen i kulturan”, rekao je Martinović.

Izvor: Tanjug

5 komentara

  1. I Todorovica hocemo.Covek je izmanipulisan od strane vodje,a onda odbacen.Neka Vjerica (koja je u telu sve deblja a u duhu tanja)se siri.

    • Udba radi svoj posao,tako je bilo i pri formiranju DOSmanijačke vlasti. Rođak prof.dr N.Lemajić me zamolio da odem u sedište GSS i kažem ekipi da je on prešao u DSS!Odem ,kažem i šokiram službenicu uz njen komentar da im ne dolazim toliko drogiran…

  2. To se moglo i trebalo očekivati kulturno ponašanje je odlika SNS.
    Nacionalno svesni u SNS dolaze jer težak posao čeka stranku na
    mladima počiva napredak.

    • Da,da,da kulturna je bila i tkz.inaguracija kada je cinovnik iz Brisela uzeo prvi rec i odrzao lekciju srpskom domacinu i predsedniku kako treba da se ponasa u svojoj kuci,isto tako kulturno je podnet izvestaj predsednika Srbije o formiranju srpske vlade americkom cinovniku tj.nekakvom zameniku pomocnika sekretara.Zapamtite ovo braco Srbi nikakve promene se nece desiti niti ce nam biti bolje sve dok se ne uspostavi istinska patriotska srpska vlast koja ce polagati racune samo svome narodu a ne belosvetskom olosu i novom svetskom poretku.Samo vojno ekonomski savez sa RusIjom donece mir i stabilnost Srbiji,sve ostalo je zamajavanje i gubljenje vremena u laznim evroatlantskim inegracijam.

  3. Ovo je veliki i katastrofalan udarac za SRS i veliko i duboko razocarenje za mene kao patriotskog glasaca.Iako podrzavam Dveri i glasao sam za njih na proteklim izborima (za Tomu na predsednickim) mislim da je propast SRS-a veliki udarac za evroskeptike i iskrene patriote.Srbiji i srpskom narodu su potrebne stranke poput Dveri, SRS-a i DSS-a.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *