25. jun – Srušena još jedna srpska kuća u Prištini

Porodična kuća Milanke Vesić do temelja je srušena u centru Prištine, saznaje Radio KIM.

Dom porodice Vesić je potpuno nestao, nema nikakvih tragova da je tu nekada bila kuća, a na novoj betonskoj ploči nalaze se mašine za pranje automobila.

Milankin suprug, Đoka Vesić, izjavio je za Radio KIM da mu je jako teško što na mestu gde je živeo sa porodicom sada nema nikakvih tragova kuće.

“Zašto je kuća morala da bude srušena? Ne znam šta da radimo, kuću ne možemo ponovo da napravimo niti da tu živimo. Ostaće prazan prostor. U toj kući sa porodicom živeo sam 45 godina, tu su se rodile moje dve kćeri. Živeli smo sve do 1999. godine  kada smo morali da odemo i više nismo smeli da se vratimo”, kazao je Vesić.

Komšija koji je uzurpirao imovinu, kuću je izdavao pod kiriju a novac nikada nije stigao do porodice Vesić.

Pripadnici Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) izbacili su porodicu Vesić iz svoje kuće u leto 1999. godine. Oni su tada bez ičega, čak i bez dokumenata, automobilom pobegli u Lipljan kod rođaka. Taj automobil je zatim miniran krajem 1999. godine. Porodica Vesić sada živi u Gračanici.

Pre nekoliko dana u centru Prištine, neposredno pored glavnih kosovskih institucija srušena je porodična kuća uglednog profesora Tomislava Đokića.

Izvor: http://www.radiokim.net

Jedan komentar

  1. i – “nikom nista..” ?! Dok natovci ‘treniraju strogocu’ na severu KiM a tabloidi nam prenose trivialnosti raznih “velicina” ?!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *