25. jun – DSS: Neodgovornost prema državi i građanima

BEOGRAD – Neodgovorno je i prema državi i prema građanima što ni za dva meseca nije formirana nova vlada, a najveću odgovornost za to snose stranke koje su okupljene oko politike da EU nema alternativu, izjavio je danas portparol DS S Petar Petković.

“Srbija i njeni građani su postali taoci jednog neviđenog grabeža za fotelje i borbe stranaka kada su u pitanju ministarska mesta. Nijednom građaninu Srbije nije jasno zašto posle dva meseca nije formirana vlada, niti je bilo kome jasno koja su to politička i programska pitanja koja su sporna kada je u pitanju dogovor oko formiranja vlade”, rekao je Petković na konferenciji za novinare.

On smatra da je očigledno da je jedino sporno “ko će koju ministarsku fotelju i poziciju dobiti u budućoj vladi”.

Petković je naveo da vlada koja se pravi na taj način jeste vlada koja ništa dobro neće doneti Srbiji, “pogotovo ako je formira DS na osnovu svoje propale politike da EU nema alternativu”.
“Nikakvih promena onda ne može biti u zemlji, jer će se nastaviti sveukupna agonija koja je trajala prethodne četiri godine i tu nikakvog poboljšanja ne može biti, već će Srbija nastaviti da se i dalje urušava i propada”, kazao je Petković.

Budući da će lideru DS S Vojislavu Koštunici 28. juna biti uručeno najviše odlikovanje Republike Srpske – organ Republike Srpske na lenti, Petković je istakao da će Koštunica zasluženo poneti to odlikovanje, s obzirom na njegov doprinos razvoju RS i unapređenju odnosa dve zemlje.
“Koštunica je sve svoje snage usredsredio na očuvanje srpskog nacionalnog interesa, a upravo razvoj Republike Srpske i razvoj Srbije, kao i njihova međusobna povezanost, jeste jedan od najvećih interesa srpskog naroda”, rekao je Petković, podsećajući da je upravo za vreme vlade Koštunice osnažen Sporazum o specijalnim i pararelnim vezama sa Republikom Srpskom.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *