25. јун – ДСС: Неодговорност према држави и грађанима

БЕОГРАД – Неодговорно је и према држави и према грађанима што ни за два месеца није формирана нова влада, а највећу одговорност за то сносе странке које су окупљене око политике да ЕУ нема алтернативу, изјавио је данас портпарол ДС С Петар Петковић.

“Србија и њени грађани су постали таоци једног невиђеног грабежа за фотеље и борбе странака када су у питању министарска места. Ниједном грађанину Србије није јасно зашто после два месеца није формирана влада, нити је било коме јасно која су то политичка и програмска питања која су спорна када је у питању договор око формирања владе”, рекао је Петковић на конференцији за новинаре.

Он сматра да је очигледно да је једино спорно “ко ће коју министарску фотељу и позицију добити у будућој влади”.

Петковић је навео да влада која се прави на тај начин јесте влада која ништа добро неће донети Србији, “поготово ако је формира ДС на основу своје пропале политике да ЕУ нема алтернативу”.
“Никаквих промена онда не може бити у земљи, јер ће се наставити свеукупна агонија која је трајала претходне четири године и ту никаквог побољшања не може бити, већ ће Србија наставити да се и даље урушава и пропада”, казао је Петковић.

Будући да ће лидеру ДС С Војиславу Коштуници 28. јуна бити уручено највише одликовање Републике Српске – орган Републике Српске на ленти, Петковић је истакао да ће Коштуница заслужено понети то одликовање, с обзиром на његов допринос развоју РС и унапређењу односа две земље.
“Коштуница је све своје снаге усредсредио на очување српског националног интереса, а управо развој Републике Српске и развој Србије, као и њихова међусобна повезаност, јесте један од највећих интереса српског народа”, рекао је Петковић, подсећајући да је управо за време владе Коштунице оснажен Споразум о специјалним и парарелним везама са Републиком Српском.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *