13. jun – Napadnut monah u južnom delu Kosovske Mitrovice

KOSOVSKA MITROVICA – Monah Mitrofan (Milorad Bulajić) pretučen je danas u južnom delu Kosovske Mitrovice kada su ga napala dvojica nepoznatih napadača, izjavio je Tanjugu protojerej stafrofor Milija Arsović.

Monah Srpske pravoslavne crkve primljen je danas sa povredama glave i ruke u Zdrastveni centar koji se nalazi u severnom delu Kosovske Mitrovice. Dežurni lekar Gojko Igrutinović izjavio je Tanjugu da se radi o Miloradu Bulajiću koji je u mitrovičku bolnicu primljen u 10.20 sati sa povredama glave i desne ruke.

Povređeni monah je smešten na hirurško odeljenje bolnice u Kosovskoj Mitrovici gde je u toku njegovo dijagnostikovanje.
Protojerej stavrofor Arsović rekao je Tanjugu da je monah napadnut jutros u blizini opštine i zgrade “Jugobanke” u južnom delu Kosovske Mitrovice kada su na njega bez ikakvog povoda nasrnula dvojica napadača.

Bulajić je bio u monaškoj odeždi u trenutku kada je napadnut u južnom delu grada koji je nastanjen većinskim albanskim življem. Bulajića su u mitrovičku bolnicu doveli pripadnici kosovske policijske službe. Ovo je u poslednja dva dana drugi ozbiljan incident u Kosovskoj Mitrovici, nakon što je prethodno u severnom delu grada pucano iz vatrenog oružjua na policijsku patrolu koja se nalazila u naselju Bošnjačka mahala.

Izvor: Tanjug

2 komentara

  1. U kosovskoj Mitrovici, u kraju iza zgrade “Jugobanke”, nalazila se kuća moga dede, Radoslava Rada Šutonje,(između dva rata izbegli iz Hercegovine, uglavnom u selo Miloševo). Srušena do temelja! U Vučitrnu u glavnoj ulici nalazile su se kuće i pekara moga pradede (po babi) Đorđa Stefanovića. Srušeno do temelja! Imam još samo tetku i sestru u Kosovskoj Mitrovici,koji nisu imali mogućnosti da odu, i pored teškog života. Svi ostali su izbegli. Iz Prizrena, Prištine, Vučitrna, Obilića, Miloševa! I grobovi su preorani!

  2. … toliko o “slobodi kretanja” ?! I “toleranciji” na tlu Evrope ?!…. Ono sto ‘medjunarodna zajednica’ ne zeli da shvati, jeste, da manjinska prava – narocito ako se njihovo ‘sirenje’ podstice – teze – ‘beskonacnosti’ ( a sa ‘rezultatima’ – kao na KiM ?!) ?! Nema bezbednosti ni u ‘regionu’ niti u svetu, dok se takve iracionalnosti, ne svedu u normalne okvire ?!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *