13. јун – Нападнут монах у јужном делу Косовске Митровице

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Монах Митрофан (Милорад Булајић) претучен је данас у јужном делу Косовске Митровице када су га напала двојица непознатих нападача, изјавио је Танјугу протојереј стафрофор Милија Арсовић.

Монах Српске православне цркве примљен је данас са повредама главе и руке у Здраствени центар који се налази у северном делу Косовске Митровице. Дежурни лекар Гојко Игрутиновић изјавио је Танјугу да се ради о Милораду Булајићу који је у митровичку болницу примљен у 10.20 сати са повредама главе и десне руке.

Повређени монах је смештен на хируршко одељење болнице у Косовској Митровици где је у току његово дијагностиковање.
Протојереј ставрофор Арсовић рекао је Тањугу да је монах нападнут јутрос у близини општине и зграде “Југобанке” у јужном делу Косовске Митровице када су на њега без икаквог повода насрнула двојица нападача.

Булајић је био у монашкој одежди у тренутку када је нападнут у јужном делу града који је настањен већинским албанским живљем. Булајића су у митровичку болницу довели припадници косовске полицијске службе. Ово је у последња два дана други озбиљан инцидент у Косовској Митровици, након што је претходно у северном делу града пуцано из ватреног оружјуа на полицијску патролу која се налазила у насељу Бошњачка махала.

Извор: Танјуг

2 коментара

  1. У косовској Митровици, у крају иза зграде “Југобанке”, налазила се кућа мога деде, Радослава Рада Шутоње,(између два рата избегли из Херцеговине, углавном у село Милошево). Срушена до темеља! У Вучитрну у главној улици налазиле су се куће и пекара мога прадеде (по баби) Ђорђа Стефановића. Срушено до темеља! Имам још само тетку и сестру у Косовској Митровици,који нису имали могућности да оду, и поред тешког живота. Сви остали су избегли. Из Призрена, Приштине, Вучитрна, Обилића, Милошева! И гробови су преорани!

  2. … toliko o “slobodi kretanja” ?! I “toleranciji” na tlu Evrope ?!…. Ono sto ‘medjunarodna zajednica’ ne zeli da shvati, jeste, da manjinska prava – narocito ako se njihovo ‘sirenje’ podstice – teze – ‘beskonacnosti’ ( a sa ‘rezultatima’ – kao na KiM ?!) ?! Nema bezbednosti ni u ‘regionu’ niti u svetu, dok se takve iracionalnosti, ne svedu u normalne okvire ?!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *